ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Πρόκριση για τον Μιχάλη, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Champions League: Πρόκριση για τον Μιχάλη, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλοντας να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Champions League – Εκκλήσεις της ΠΑΕ να μη συμβεί το παραμικρό.

Η νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ επί της Ντινάμο, ήταν αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσουρή. Τον δολοφονημένο φίλαθλο της Ένωσης, ο οποίος πριν περίπου 10 μέρες στερήθηκε τη ζωή από την επιδρομή των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου απόψε, με τη φωτογραφία του να κοιτάει από ψηλά, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να του… χαρίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Σε μια βραδιά που θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά, καθώς πρόκειται για το πρώτο ματς μετά τη δολοφονία του 29χρονου, ενώ στην «OPAP Arena» θα βρίσκεται η οικογένειά του. Προφανώς και οι εκδηλώσεις των φίλων της ΑΕΚ, θα είναι ανάλογες για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Βέβαια ο βαθμός επικινδυνότητας του ματς απ’ τη στιγμή που απέναντι είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι μεγάλος. Η UEFA έχει στραμμένη την προσοχή της στο παιχνίδι και φυσικά τα μέτρα τάξης θα είναι δρακόντεια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ με συνεχείς ανακοινώσεις της έχει τονίσει πως πρέπει οι πάντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη συμβεί το παραμικρό. Ζητώντας απ’ τον κόσμο της ακόμη και να πάει στο γήπεδο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το ματς, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία απ’ τους ελέγχους και ο συνωστισμός.

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του, καλούνται να κάνουν το χρέος τους εντός αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ ποδοσφαιρικά απέδειξε πως είναι ανώτερη απ’ την αντίπαλό της, νικώντας με 2-1 δικαιότατα στο Ζάγκρεμπ. Ζητούμενο είναι να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα για να «κλείσει» ραντεβού με την Αντβέρπ στα πλέι οφ του Champions League.

Αγωνιστικά προβλήματα ουσιαστικά δεν υπάρχουν, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή η οποία αποτελείται από:

Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Μαχαίρας, Πισάρο.

Ο μεγάλος αγώνας θα αρχίσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το Cosmote Sport 1.