ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία - Μουντιάλ: Αντίδραση υπουργού για το φιλί του προέδρου στην Ερμόσο - «Είναι σεξουαλική βία»

Ισπανία - Μουντιάλ: Αντίδραση υπουργού για το φιλί του προέδρου στην Ερμόσο - «Είναι σεξουαλική βία»
AP IMAGES

Διαστάσεις παίρνει το φιλί που έδωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας σε αθλήτρια της Εθνικής κατά την απονομή των μεταλλίων για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών της ιστορίας της γιόρτασε η Ισπανία. Τα κορίτσια των «φούριας ρόχας» επικράτησαν της Αγγλίας στον τελικό και πανηγύρισαν έξαλλα την τεράστια επιτυχία τους όπως είναι λογικό. Μαζί και μέλη της αποστολής, αλλά και της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας.

Κάπου εκεί όμως η κατάσταση έγινε αρκετά περίεργη. Κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες αγκάλιασε την Τζένι Ερμόσο (όπως όλες τις αθλήτριες) και στη συνέχεια τη φίλησε πρώτα στο μάγουλο και μετά στο στόμα!

Το στιγμιότυπο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παίρνοντας τη μορφή σκανδάλου στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα η επιθετικός της χώρας απ’ την Ιβηρική όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για αυτό το φιλί απάντησε: «Ε... ναι, δεν μου άρεσε».

Θέση πήρε και η υπουργός ισότητας της Ισπανίας, Ιρένε Μοντέρο, η οποία χαρακτήρισε το φιλί ως «σεξουαλική βία».

«Ας μην θεωρούμε δεδομένο ότι το να δίνεις ένα φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που 'συμβαίνει'. Είναι τρόπος σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά και μέχρι τώρα είναι αόρατος. Δεν μπορούμε να το θεωρούμε κανονικό αυτό που έγινε. Είναι καθήκον όλης της κοινωνίας. Υπάρχει συναίνεση μόνο όταν κάποιος έχει πει ναι», έγραψε στο twitter.

Η απάντηση του Ρουμπιάλες πάντως δημιουργεί νέες αντιπαραθέσεις... «Ας μην δίνουμε σημασία στους ανόητους και τους ηλίθιους, πραγματικά. Είναι η κορύφωση μίας στιγμής δύο φίλων που γιορτάζουν κάτι, δεν είμαστε εδώ για χαζομάρες.

Ας το αγνοήσουμε κι ας απολαύσουμε τα καλά πράγματα και μην μου λέτε καν πράγματα για χαμένους που δεν μπορούν να δω το θετικό. Ήταν κάτι που έγινε χωρίς κακό υπόβαθρο. Αν υπάρχουν ανόητοι ας συνεχίσουν τις βλακείες τους.

Υπάρχουν περισσότεροι ηλίθιοι από παράθυρα. Ας προσέξουμε αυτούς που δεν είναι ανόητοι. Δεν έγινε με κακία, αν θέλει ο κόσμος ας χάσει τον χρόνο του σε αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας, ανοίγοντας μια νέα συζήτηση για τον τρόπο του.

Διαβάστε επίσης:

Σπαρακτική ιστορία στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία - Της έκρυβαν τον θάνατο του πατέρα της

Σκάνδαλο στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας φίλησε παίκτρια στο στόμα

Μεγάλη πτώση για τον Τσιτσιπά - Δυσκολεύει η προσπάθεια στο US Open

Μεταγραφές: «Βόμβα» στην ΑΕΚ - «Πρώτο φαβορί για τον Σέρχιο Ράμος»!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Κατερίνα Στεφανίδη έτοιμη να επιστρέψει σε «υψηλές πτήσεις»