ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, Αντβέρπ – ΑΕΚ: «Πνευματικά έτοιμοι για το ματς» - Όσα είπαν Αλμέιδα και Πινέδα

Ματίας Αλμέιδα ΑΕΚ
Intime News

Champions League: Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε ότι οι παίκτες του είναι πνευματικά έτοιμοι για του Αντβέρπ – ΑΕΚ, ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα χαρακτήρισε όνειρο τη συμμετοχή στους ομίλους.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Αμβέρσα, όπου το βράδυ της Τρίτης (22/8), θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ, στην πρώτη μάχη για τα playoffs του Champions League.

Ο Αργεντινός τεχνικός υπογράμμισε ότι οι παίκτες του είναι πνευματικά έτοιμοι για το ματς, ενώ τόνισε ότι θέλει μια πορεία στην Ευρώπη, γιατί τους έχει εμπιστοσύνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα:

Για την Αντβέρπ: «Μελετήσαμεμε τον αντίπαλο, όπως όλους τους αντιπάλους. Έχουμε αφιερώσει τον χρόνο που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος. Είχαμε πολύ λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε γιατί συνέβη. Κάναμε μόνο μια προπόνηση. Συλλέξαμε περισσότερες πληροφορίες για την Αντβέρπ, από την προπόνηση που κάναμε».

Για το πόσο πνευματικά έτοιμη είναι η ομάδα μετά την πρόκριση με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ: «Αρχικά ο στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε τον επόμενο γύρο για να παίξουμε με αυτόν τον αντίπαλο. Πνευματικά είμαστε έτοιμοι. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε ήδη στο Europa League. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε τον προκριματικό».

Για το αν θεωρεί ότι θα είναι μεγάλες διαφορές των δύο ομάδων σε σχέση με το φιλικό που έδωσαν: «Προφανώς και το παιχνίδι που παίξαμε με την Αντβέρπ θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλή λειτουργία, μια ομαδική δουλειά που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, πολύ καλή. Έχει γρήγορους παίκτες. Κατέκτησε το νταμπλ στο Βέλγιο, όπως εμείς. Οι δύο ομάδες με στυλ λίγο διαφορετικό μεταξύ τους, αλλά με την ίδια πρόθεση, τη νίκη. Το ματς θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για το αν πήρε την απόφαση για να αποφασίσει στην Ευρώπη γι' αυτά τα ματς και να αντιμετωπίσει σπουδαίους προπονητές: «Όσον αφορά εμένα. Αυτό που σκεφτόμουν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα ήταν πως θα διατηρήσω τη θέση μου και και να με βοηθήσει ο Θεός να πάρω το πρωτάθλημα. Το έβλεπα μπροστά μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς και το να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση είναι η συνέπεια του στόχου που είχαμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σχετικά με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω, συμπληρώνω 13 χρόνια σαν προπονητής και έχω μια ιστορία σαν ποδοσφαιριστής. Πραγματικά δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης ή να φαντάζομαι να ζήσω αυτά που έζησαν άλλοι. Έγω έχω σαν όνειρο να βρίσκομαι και είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ.

Θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία, γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής έχω να πω το εξής. Πλέον είμαστε προπονητές και δεν είμαστε παίκτες. Οι σημαντικοί είναι οι παίκτες. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το να είμαστε σε ένα είδος ανταγωνισμού, εμένα δεν με ελκύει».

«Όνειρο η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League»

Αντβέρπ - ΑΕΚ
«Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θέλουμε το καλύτερο δυνατό που είναι η πρόκριση»Intime News

Ο Ορμπελίν Πινέδα εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι εκείνος κι οι συμπαίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100%. Ο Μεξικανός στις δηλώσεις του χαρακτήρισε όνειρο τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Στην αρχική τοποθέτηση του, είπε: «Νομίζω ότι ο προπονητής μας τα είπε όλα. Μελετήσαμε ξεχωριστά τον αντίπαλο και εκείνος, αλλά και εμείς ξεχωριστά. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, δεν θα είναι εύκολο».

Για το πόσο πνευματικά έτοιμη είναι η ομάδα μετά την πρόκριση με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν έντονο, δυνατό και συγκινητικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι και τα ματς με την Αντβέρπ θα είναι κάτι παρόμοιο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θέλουμε το καλύτερο δυνατό που είναι η πρόκριση».

Για το πως βλέπει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την προοπτική να συμμετάσχουν στο Champions League: «Φυσικά και αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη. Από εκεί που είσαι στο σπίτι σου και τα βλέπεις, να έχεις τη δυνατότητα να παίξεις. Είναι συγκινητικό, όμορφο και σου δίνει κίνητρο για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να συμμετάσχεις εκεί».

Για το αν περιμένει πιο δύσκολα παιχνίδια με την Άντβερπ σε σχέση με την Ντίναμο: «Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Γι' αυτό ήταν στα προκριματικά του Champions League. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε».