ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H ισπανική κυβέρνηση «τελειώνει» τον Ρουμπιάλες

H ισπανική κυβέρνηση «τελειώνει» τον Ρουμπιάλες

Νομικές κινήσεις στη χώρα της Ιβηρικής για να ανασταλεί ο Λουίς Ρουμπιάλες από πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει απ’ το φιλί που έδωσε ο Λουίς Ρουμπιάλες στην Ερμόσο κατά την απονομή μεταλλίων στην Εθνική Ισπανίας των γυναικών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν έχει φέρει την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Κάτι που πολλοί ανέμεναν πως θα συμβεί, αλλά ο επικεφαλής του αθλήματος στη χώρα της Ιβηρικής ζήτησε συγγνώμη χωρίς να φεύγει απ’ τη θέση του.

Ο αθλητισμός στην Ισπανία έχει ξεσηκωθεί εναντίον του, με ποδοσφαιριστές να δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην Ερμόσο και την απέχθειά τους για τον Ρουμπιάλες. Η κυβέρνηση της χώρας λοιπόν, αναλαμβάνει δράση.

Ήδη άρχισε νομικές διαδικασίες να την αναστολή του Ρουμπιάλες απ’ την προεδρία της RFEF. Κάτι που επιβεβαίωσε αξιωματούχος στη χώρα της Ιβηρικής μάλιστα. Οι ενέργειες αυτές άρχισαν μετά την άρνηση του Ρουμπιάλες να παραιτηθεί κατά την έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας.

«Η κυβέρνηση ξεκινά σήμερα τη διαδικασία ώστε ο κ. Ρουμπιάλες να πρέπει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Αθλητικού Δικαστηρίου και εάν το Αθλητικό Δικαστήριο συμφωνήσει, μπορώ να ανακοινώσω ότι θα αναστείλουμε τον κ. Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του», δήλωσε ο Βίκτορ Φράνκος, επικεφαλής του Εθνικού Αθλητικού Συμβουλίου.

Η οργή για τη στάση του Ρουμπιάλες είναι μεγάλη, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας να φτάνει στο σημείο να ανακοινώνει πως όσο παραμένει στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, δε θα αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ισπανίας.