ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Σφραγίζουν» προκρίσεις και σκέφτονται την κλήρωση

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Σφραγίζουν» προκρίσεις και σκέφτονται την κλήρωση

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έτοιμο να προχωρήσει με τέσσερις εκπροσώπους στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» το Europa League και τον ΠΑΟΚ το Conference League – Ώρα και τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τη χρυσή ευκαιρία μετά από αρκετά χρόνια, να πάει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τέσσερις εκπροσώπους. Ήδη έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή τριών ομάδων της (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) κι απομένει να «κλειδώσει» και ο ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβριο.

Η συμμετοχή των ομάδων μας στα προκριματικά, ολοκληρώνεται σήμερα. Μια μακρά περίοδος αγωνίας, χαράς και στεναχώριας, που όμως είχε μόλις μία σημαντική «ζημιά». Τον αποκλεισμό του Άρη, ο οποίος ήρθε λόγω τύχης καθώς κρίθηκε στα πέναλτι κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου.

Στις 20:30 ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τους Χαρτς. Ο «δικέφαλος» έχει ήδη το ένα πόδι στους ομίλους του Conference League, μετά την επικράτηση με 2-1 στο Εδιμβούργου. Ποιοτικά οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Σκωτσέζους. Φυσικά πρέπει να είναι προσεκτικοί για να τελειώσουν τη… δουλειά. Αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση στην ομάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει ανέβει με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις.

Μισή ώρα αργότερα (21:00) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Τσουκαρίτσκι. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση κουβαλώντας το υπέρ τους 3-1 του πρώτου αγώνα και φυσικά το 4-0 επί του Ατρόμητου για το πρωτάθλημα. Μοιάζει τυπική διαδικασία η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αν αναλογιστεί κανείς την ποιοτική διαφορά που φανέρωσαν οι δύο ομάδες στο Φάληρο.

Οι δύο αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτική. Στις 20:30 το ΠΑΟΚ-Χαρτς θα το δείξει το Novasports Prime, ενώ στις 21:00 ο αγώνας της Τσουκαρίτσκι με τον Ολυμπιακό θα προβληθεί από το MEGA.