ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κηφισιά-Ατρόμητος 2-1: Έγραψε ιστορία η ομάδα των βορείων προαστίων

Κηφισιά-Ατρόμητος 2-1: Έγραψε ιστορία η ομάδα των βορείων προαστίων

Πρώτη νίκη στην ιστορία της στη Super League, πανηγυρίζει η ομάδα της Κηφισιάς που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στη Λαμία – Οζέγκοβιτς και Παπασάββας οι σκόρερ, μείωσε ο Ασεβέδο στο τέλος – Με 10 παίκτες για μία ώρα αγώνα περίπου οι φιλοξενούμενοι.

Σε πελάγη ευτυχίας η Κηφισιά! Η ομάδα της Αττικής επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο της Λαμίας, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Super League. Αποτέλεσμα που ήρθε να επιβεβαιώσει και την άνοδο της ομάδας του Αναστασίου, μετά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος προβλημάτισε και πάλι κι έμεινε χωρίς βαθμό για δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος με αυτό το 2-1.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους λόγω της αποβολής του Ντε Μποκ, σε φάση πριν το φάουλ που εκτέλεσε στα δίχτυα ο Οζέγκοβιτς. Ο Παπασάββας σημείωσε το δεύτερο τέρμα της Κηφισιάς, με τον Ασεβέδο απλά να μειώνει στο τέλος, για τον Ατρόμητο που δεν ήταν καθόλου απειλητικός.

Το ματς άρχισε με αρκετά αναγνωριστικό παιχνίδι. Η ουδετερότητα της έδρας και η σκέψη στο να διαφυλαχτεί το μηδέν, έδινε περισσότερη σκοπιμότητα απ’ όση έπρεπε στο ματς. Μια κεφαλιά του Ανγκελιέφσκι στο 25’ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 34’.

Ο Οζέγκοβιτς στην κόντρα πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά τη στιγμή που τελείωνε τη φάση έπεσε και διαμαρτυρήθηκε. Οριακή φάση, φάνηκε να υπάρχει επαφή, αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν είναι εντός ή εκτός. Τελικά η εξέταση της φάσης έφερε την αποβολή του Ντε Μποκ που μάρκαρε τον Οζέγκοβιτς. Με τον διαιτητή Πολυχρόνη να υποδεικνύει και φάουλ σε εξαιρετική θέση.

Σα να μην έφτανε η αποβολή, η εκτέλεση στο 38’ έφερε το πρώτο ιστορικό γκολ της Κηφισιάς στην Super League, με εξαιρετικό χτύπημα του Οζέγκοβιτς 1-0 η Κηφισιά με παίκτη λιγότερο ο Ατρόμητος.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 1-0, λιγοστές φάσεις, αλλά πλεονέκτημα και στο σκορ και αριθμητικό για τους τυπικά γηπεδούχους. Στο δεύτερο μέρος το ματς κυλούσε περισσότερο σε επίπεδο διαχείρισης. Ο Ατρόμητος κρατούσε το ένα γκολ απόστασης, η Κηφισιά το προβάδισμά της, με τις μόνες φάσεις να είναι κάποια σουτ που δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Τελικά στο 69’ η ομάδα των βορείων προαστίων βρήκε και δεύτερο γκολ. Πανέμορφο μάλιστα, με πλασέ του Παπασάββα εκτός περιοχής που νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το ματς έγερνε προς την Κηφισιά.

Ο Κρίστινσον στο 78’ μπλόκαρε το σουτ του Κεχρίντα, ενώ ο Μαρκετζιάνι αντέδρασε εξαιρετικά στο τελείωμα του Ίλιεφ δύο λεπτά μετά. Στο 90’, όμως, το ματς ζωντάνεψε και πάλι. Με τον Ατρόμητο των δέκα παικτών να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1.

Ο Κρίστινσον απέκρουσε ασταθώς και ο Ασεβέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο Βέργος δεν απείλησε τον Κρίστινσον στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ενώ ο Νίνης είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Με το ματς να ολοκληρώνεται στο 2-1.

Μεγάλη νίκη για την Κηφισιά σε ματς που τυπικά ήταν γηπεδούχος. Η πρώτη επικράτηση της ομάδας της Αττικής στην ιστορία της στην Super League.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες: Μασούρας, Μπιφούμα, Πέιος, Παπασάββας - Καμαρά

Κόκκινες: 36΄ Ντε Μποκ

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν (66΄ Μποτία), Λούμορ, Παπασάββας, Πέιος (66΄ Αντούνες), Μπαρμπόσα (74΄ Αντερέγκεν), Ίλιεφ (82΄ Νίνης), Μπιφούμα (74΄ Σάκιτς), Οζέγκοβιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Μαρκετζάνι, Φριντζόνσον, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (66΄ Κεσχρίντα), Έντερ, Γιουμπιτάνα (41΄ Αθανασίου), Καμαρά, Ντιρκς (66΄ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (73΄ Βέργος)