ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 1-1: Χωρίς νικητή στη Θεσσαλονίκη

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 1-1: Χωρίς νικητή στη Θεσσαλονίκη

«Μοιρασιά» στην Τούμπα για Σερραίους κι Αγρινιώτες – Μούργος και Πέδρο τα γκολ, ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι.

Η Τούμπα φιλοξένησε τον Πανσερραϊκό ως γηπεδούχο, λόγω των εργασιών στη δική του έδρα στις Σέρρες. Αυτό δεν έφερε γούρι στους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1. Για την 3η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς που δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό αλλά είχε συγκινήσεις, η ισοπαλία «σφράγισε» την αναμέτρηση.

Μετά το βαθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι Σερραίοι ήθελαν και την πρώτη τους νίκη, ενώ ο Παναιτωλικός προερχόταν απ’ το εντός έδρας ισόπαλο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μούργος πέτυχε το γκολ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Πέδρο να ισοφαρίζει στον έξτρα χρόνο της αναμέτρησης για το τελικό σκορ. Στους 2 βαθμούς οι δύο ομάδες πλέον, με τους Αγρινιώτες να έχουν ματς λιγότερο.

Οι Σερραίοι άρχισαν θέλοντας να πάρουν τα ηνία του ματς. Υπήρξαν κάποιες προσπάθειες στις αρχές, όπως το σουτ του Στάικου που έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το σουτ του Ντίαζ στο 11’ που απέκρουσε ο Χόβαν. Οι φάσεις που ακολούθησαν δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές για τις δύο εστίες, αλλά οι ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους.

Στο 23’ και στο 27’ ο Άλεξιτς είχε προσπάθειες που δεν απείλησαν. Αλλά ο Πανσερραϊκός βρήκε τελικά το γκολ-προβάδισμα στο ματς. Ακριβώς στο μισάωρο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, με τον Άλεξιτς να βρίσκει τον Μούργο και ο τελευταίος να κάνει το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά, ο Ουεντραόγκο απείλησε με πολύ καλό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Πανσερραϊκό να προηγείται 1-0.

Οι Μακεδόνες είχαν σουτ του Άλεξιτς στο 51’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χόβαν με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε το σουτ του Ντίαζ για τον Παναιτωλικό. Στο 57’ ο Πανσερραϊκός είχε σημαντική απειλή, όταν ο Άλεξιτς αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε χάνοντας την ευκαιρία. Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης πάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Αγρινιώτες έχασαν πολύ σημαντική ευκαιρία στο 64’. Ο Καρέλης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από μεγάλο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο σπαταλώντας την κορυφαία στιγμή της ομάδας του στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο.

Το cooling break και οι αλλαγές στο ματς «έσπασαν» τον όποιο ρυθμό κι έτσι η αναμέτρηση έφτασε στα τελευταία της λεπτά χωρίς ουσιαστικές απειλές για τις δύο ομάδες. Κάποιες στατικές φάσεις χωρίς απειλή, ένα σουτ του Καρέλη στο 89’ που δεν απείλησε τον Χόβαν.

Στις καθυστερήσεις ήρθε η ευκαιρία που έψαχνε ο Παναιτωλικός και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Στο 90+1’ ο Πέδρο σηκώθηκε ανενόχλητος στην περιοχή του Χόβαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η ισοπαλία «σφράγισε» το ματς, αφήνοντας με μεγαλύτερη ικανοποίηση τους φιλοξενούμενους καθώς ισοφάρισαν στο τέλος.

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Κίτρινες: Στάικος, Μούργος, Ντανκερλούι - Μπαλντασάρα

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Χάγεκ, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Μασκανάκης (55΄ Ντανκερλούι), Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (90΄ +3 Θυμιάνης), Μούργος (72΄ Τσαγκαλίδης), Τόμας (55΄ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (72΄ Γούλερι)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Ντουάρτε Μπρ., Μλάντεν (46΄ Σενγκέλια), Μάλης, Λιάβας, Πέρες, Τσιγγάρας (76΄ Ντουάρτε Φρ.), Μπαλντασάρα (82΄ Πέδρο), Τορεχόν, Ντίας (76΄ Χουάνπι), Καρέλης (90΄+3΄ Βοϊλής)