ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη Μάντζιου, πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη Μάντζιου, πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Η πίεση για το αποτέλεσμα δε «λύγισε» τον Άρη ο οποίος επιβλήθηκε 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στην επιστροφή του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του – Σαμόρα, Μορόν, Φαμπιάνο οι σκόρερ – Μπαρτόλο και Μάντζης τα γκολ των Αρκάδων.

Η αλλαγή προπονητή έφερε αποτέλεσμα για τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν για την 3η αγωνιστική της Super League τον Αστέρας Τρίπολης, ψάχνοντας πάση θυσία τη νίκη καθώς προερχόταν από δύο ήττες. Η πρώτη του Άκη Μάντζιου έφερε και το… τρίποντο, με το τελικό 3-2 για τους «κίτρινους».

Πιο ουσιαστικός και με λιγότερα αμυντικά κενά ο Άρης, κατόρθωσε να πανηγυρίσει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Χωρίς να πτοηθεί ακόμη κι απ’ το ψυχολογικό βάρος της ισοφάρισης που πέτυχε ο Αστέρας, αλλά και τη μείωση του σκορ στην τελική ευθεία του αγώνα.

Η αναμέτρηση άρχισε με προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν και είχαν ένα σουτ του Μιριτέγιο και μια προσπάθεια του Κρεσπί που δεν απείλησαν ουσιαστικά. Ο Άρης στην πρώτη ουσιαστική φάση του ματς, μπήκε μπροστά στο σκορ.

Ήταν το 16ο λεπτό, όταν ο Μορόν πήρε την κεφαλιά πάσα μέσα απ’ την περιοχή και ο Σαμόρα δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Ο Άρης προσπάθησε να διατηρήσει πίεση μετά το γκολ που σημείωσε, όμως χωρίς να υπάρχουν απειλές. Ο Αστέρας απ’ την άλλη, διατήρησε την τακτική του και δικαιώθηκε στο 28’ ισοφαρίζοντας το ματς. Ο Μπαρτόλο ήταν ο σκόρερ που πήρε την πάσα του Κρεσπί και με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι που έπρεπε να πιέσουν για να ψάξουν εκ νέου το προβάδισμα, δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους και τρόπους να απειλήσουν ουσιαστικά στα επόμενα λεπτά. Ένα σουτ του Κάρλσον χωρίς να φέρει κάτι αξιόλογο, με τον Αστέρα να μην κλείνεται στην περιοχή του και να δοκιμάζει κι αυτός να επιτεθεί χωρίς κάποια ουσιαστική φάση. Μάλιστα ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει ξανά μια φάση που φαινόταν να υπάρχει χέρι του Σαμόρα εντός περιοχής για πέναλτι υπέρ του Αστέρας Τρίπολης. Αλλά ο ρέφερι δεν άλλαξε απόφαση και το ματς συνεχίστηκε. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε 1-1 με 5-4 τις τελικές φάσεις.

Να πάρει τα ηνία προσπάθησε ο Άρης στις αρχές του δευτέρου μέρους, χωρίς να το καταφέρει όμως. Μόλις στο 60’ ήρθε το σουτ του Μορόν που δεν απείλησε τον Παπαδόπουλο, ως η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο.

Ένα λεπτό μετά τη μία ώρα αγώνα όμως, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το δεύτερο προβάδισμά τους. Ο Νταρίντα έκανε πάσα στον κατάλληλο χρόνο στον Μορόν και αυτός με ωραίο πλασέ «έγραψε» το 2-1 για τον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι με κάποιες στατικές φάσεις δοκίμασαν να απειλήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς να το καταφέρουν. Ο Άρης με άνεση κρατούσε το προβάδισμα και στο 80’ κέρδισε πέναλτι. Ο Μορόν ήταν αυτός που του έγινε η παράβαση, από ανατροπή του Παπαδόπουλου. Ο Φαμπιάνο δύο λεπτά μετά ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Η ομάδα της Τρίπολης δεν το έβαλε κάτω και στο 85’ μείωσε σε 3-2, με τον Μάντζη που είχε περάσει στο ματς λίγο πριν, να κάνει προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι παρά τις προσπάθειες και κάποιες στατικές φάσεις που κέρδισε ο Αστέρας. Έστω κι αγχωτικά στην τελική ευθεία, ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Με τις δύο ομάδες πλέον να έχουν από τρεις βαθμούς.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Κίτρινες: Καστάνιο, Παπαδόπουλος, Καλτσάς

Κόκκινες:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα (90΄+5 Πάβισιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76΄ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (76΄ Μενέντες), Κάρλσον (76΄ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (73΄ Καρμόνα), Καστάνιο, Ατιένζα (85΄ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46΄ Σουρλής), Αλάγκμπε, Σίτο (73΄ Καλτσάς), Μπαρτόλο, Κρέσπι (84΄ Μάντζης), Μιριτέλο