ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0: Τον «πλήγωσε» στο τέλος

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0: Τον «πλήγωσε» στο τέλος

Με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων απ’ τον Αμπάντα, ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα «βραχυκύκλωσε» οργανωτικά το «δικέφαλο».

ΟΦΗ ο… φονέας των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Μετά τον Άρη με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο, οι Κρητικοί επικράτησαν και του ΠΑΟΚ στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Σκοράροντας στο 90+5’ με τον Αμπάντα, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, αναγκάζοντας τον «δικέφαλο» στην πρώτη του ήττα.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας με εξαιρετικό στήσιμο δεν έδωσε χώρους και δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει και να απειλήσει ουσιαστικά σε όλο το ματς. Και όταν βρήκε τη φάση «χτύπησε» στην κόντρα.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το παιχνίδι προσπαθώντας να ελέγξουν το ρυθμό και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Οι Κρητικοί απείλησαν πρώτοι όμως, με το σουτ του Μεγιάδο στο 10’ να φεύγει ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Τόμας αστόχησε μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς και στο 14’ το μακρινό σουτ του Μπάκιτς, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κοτάρσκι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 16’, όταν το σουτ του Ζίβκοβιτς κόντραρε και έφυγε κόρνερ τελικά. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον έλεγχο του ματς, αλλά δίχως ουσία. Του έλειπε η σημαντική φάση, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί ξεκάθαρα να απειλήσει στην κόντρα.

Σουτ του Μπάκιτς και ψαλιδάκι του Πασαλίδη, δεν απείλησαν την εστία του «δικέφαλου» και το 0-0 ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος που δεν είχε πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έδειξε να αρχίζει πιο δυνατά. Στο 48’ ο Μουργκ έκανε το επικίνδυνο γύρισμα με την μπάλα να περνά, ενώ τρία λεπτά μετά ο Αυστριακός σούταρε με τον Χριστογεώργο να αποκρούει. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο ΟΦΗ κράτησε «παγωμένο» το ρυθμό και διατήρησε τους Θεσσαλονικείς μακριά απ’ τη δημιουργία σοβαρών απειλών. Με τα λεπτά να περνούν στο ματς.

Ο Κεντζιόρα είχε σέντρα σουτ που έδιωξε ο Χριστογεώργος στο 69’. Τα λεπτά συνέχισαν να κυλούν χωρίς απειλές, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κόντρα στον εξαιρετικά στημένο ΟΦΗ. Στις καθυστερήσεις ο Ζίβκοβιτς με σουτ δεν απείλησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 90+2’.

Ο ΠΑΟΚ ήταν όλος μπροστά πιέζοντας για το γκολ. Και οι γηπεδούχοι στο 90+5’ έφυγαν στην κόντρα με τον Αμπάντα να σκοράρει! Αρχικά υψώθηκε η σημαία για οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε και διαπιστώθηκε πως δεν είναι εκτός θέσης ο παίκτης του ΟΦΗ κι έτσι το γκολ μέτρησε για το 1-0.

Αυτό το τέρμα χάρισε την τεράστια νίκη στους Κρητικούς. Οι οποίοι και πάλι στην έδρα τους και πάλι στο τέλος και πάλι με ομάδα της Θεσσαλονίκης (στην πρεμιέρα ήταν ο Άρης) βρήκαν τη νίκη που ήθελαν και έφτασαν τους 6 βαθμούς. Σε αυτούς έμεινε και ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Πασαλίδης, Τοράλ - Εκόνγκ, Α. Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ, Μπάμπα, Κωνσταντέλιας

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ (81΄ Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82΄ Νέιρα), Μπάκιτς (73΄ Αμπάντα), Φελίπε (65΄ Ντικό), Ριέρα (66΄ Τοράλ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (67΄ Μπάμπα), Σβαμπ (66΄ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66΄ Μπράντον)