ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος-ΑΕΚ 2-3: Όρθια στις καθυστερήσεις μετά από εκπληκτικό ματς!

Βόλος-ΑΕΚ 2-3: Όρθια στις καθυστερήσεις μετά από εκπληκτικό ματς!

Πρώτη νίκη της Ένωσης μετά από παιχνίδι γεμάτο σασπένς που τα είχε όλα: Πέντε γκολ, αποβολή (Μάνταλος), ανατροπή, πέναλτι, δοκάρι – Γιόνσον, Τσούμπερ και Άμραμπατ (πεν.) οι σκόρερ των νικητών – Δύο γκολ ο Ντέλετιτς για τον Βόλο.

Αγώνας που… χορταίνει τους φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος υποδέχτηκε την ΑΕΚ, με την Ένωση παρότι βρέθηκε για δύο λόγους με την πλάτη στον τοίχο, να παίρνει σπουδαία νίκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με 3-2! Σε έναν αγώνα που είχε πολλά γκολ, αποβολή, πέναλτι και δοκάρι.

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει νωρίς, βρέθηκε να έχει παίκτη λιγότερο για πάνω από μία ώρα αγώνα λόγω αποβολής του Μάνταλου. Αλλά πήρε προβάδισμα, ισοφαρίστηκε και τελικά με το πέναλτι του Άμραμπατ στον έξτρα χρόνο, πανηγύρισε με τους χιλιάδες φίλους της στις εξέδρες μια σπουδαίας σημασίας νίκη.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ πιεστική και στο 6ο λεπτό ο Ρότα απείλησε, με τον Σιαμπάνη να κρατά το μηδέν. Αλλά ένα μεγάλο λάθος, έβαλε την Ένωση πίσω στο σκορ. Ο Μουκουντί έκανε το λάθος, ο Ντέλετιτς βγήκε απέναντι στον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλούς.

Οι φιλοξενούμενοι αμέσως άρχισαν να πιέζουν και απείλησαν με τον Μάνταλο στο 15’ να κάνει κακή πάσα, ενώ επτά λεπτά μετά ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα, με τον Ελίασον και τον Ρότα να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Για την ΑΕΚ τα πάντα έγιναν ακόμη δυσκολότερα στο 26’. Ο Μάνταλος έκανε σκληρό φάουλ στον Κόμπα και αποβλήθηκε! Αφήνοντας την Ένωση με δέκα παίκτες.

Παρά την αποβολή, η ΑΕΚ κράτησε ψηλά την πίεση. Και κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 32’ με τον Ελίασον να κάνει εξαιρετική σέντρα και τον Γιόνσον με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Έξι λεπτά μετά, η Ένωση έκανε την ανατροπή. Κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση, ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση και με εξαιρετικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος άρχισε να δραστηριοποιείται περισσότερο επιθετικά. Μετά από κάποια κόρνερ χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε το 55’ όταν ο Άλχο έκανε τη σέντρα και ο Κόμπα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση να πιέσουν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την ΑΕΚ. Η Ένωση στο 70’ πλέον, είχε κεφαλιά του Βίντα που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Το ματς δεν είχε φάσεις ουσιαστικά, όμως τα δεδομένα του κρατούσαν την αγωνία στα ύψη.

Και τελικά οι Θεσσαλοί στο 72’ βρήκαν το γκολ που ήθελαν! Ο Ντέλετιτς και πάλι ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα για τους Βολιώτες με σουτ εντός περιοχής. Η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ, όμως το τέρμα μέτρησε κανονικά για την ισοφάριση των γηπεδούχων.

Μετά το 2-2, η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα και ο Βόλος οπισθοχώρησε. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι πάνω στον Αραούχο λίγο πριν μπει το τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς να υποδεικνύεται κάτι. Η Ένωση ήταν γύρω απ’ την περιοχή, κέρδιζε κόρνερ.

Στο 88ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν φάουλ. Απ’ τη φάση αυτή ο Αραούχο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Μόλις έφτασε το ματς στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είδαν την πίεσή τους να φέρνει αποτέλεσμα. Ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, ο Κρούζλιακ έκανε χέρι και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας προβάδισμα εκ νέου στην ΑΕΚ με 2-3!

Κάπως έτσι σε ματς που «έσπασαν καρδιές», οι φίλοι της ΑΕΚ στο γήπεδο πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη για την ομάδα τους, την πρώτη στο πρωτάθλημα του 2023-24. Αναμέτρηση με πέντε γκολ, αποβολή, πέναλτι, δοκάρι. Είχε τα πάντα!

Κίτρινες: Ασλανίδης, Κίτσος, Σιέλης, Κρούζλιακ - Γιόνσον

Κόκκινες: Μάνταλος (24΄)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46΄ Κρούζλιακ), Κίτσος (46΄ Μεταξάς), Τσοκάνης, Τρουϊγέ (75΄ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (61΄ Ενγκιν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (72΄ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77΄ Πινέδα), Γαλανόπουλος (73΄ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68΄ Αραούχο), Ελίασον (77΄ Αμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68΄ Ζίνι)