ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024, Ολλανδία – Ελλάδα: «Έχω στη διάθεση μου τους καλύτερους» | Όσα είπε ο Πογέτ

Προκριματικά Euro 2024, Ολλανδία – Ελλάδα: «Έχω στη διάθεση μου τους καλύτερους» | Όσα είπε ο Πογέτ

Προκριματικά Euro 2024: Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, Ολλανδία – Ελλάδα, ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχει στην ομάδα τους καλύτερους παίκτες.

Η Εθνική αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (7/9) τους «οράνιε», σε ένα καθοριστικό ματς στην προσπάθεια της να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις επιλογές του, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή έχει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

Για το αν είναι το πιο κρίσιμο ματς: «Είναι κλειδί δεδομένης της χρονικής στιγμής, Δεν θα έρθει το τέλος αν αύριο δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχει τεράστια σημασία για την ομάδα».

Για το αν θα είναι παρόμοια η τακτική προσέγγιση με αυτή στο Παρίσι: «Η απάντηση εξαρτάται από κάτι μικρό που δεν μπορώ να σας πω τώρα. Από ένα ενδεχόμενο τραυματισμού που μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το πώς θα παρατάξω την ομάδα και την κατάσταση που θα μας δημιουργήσει αυτός ο παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά θα έχουμε έντονο πρέσινγκ από την Ολλανδία, οπότε πρέπει να είμαστε γενναίοι όταν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν είναι ένα ματς που τον κάνει να ονειρεύεται τη Γερμανία: «Ναι. Όταν είδα στην κλήρωση, δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος. Κοιτώντας όμως τώρα τη θέση και την κατάσταση που βρισκόμαστε, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Κι εφόσον καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα».

Για το αν ρισκάρει επειδή υπάρχει το «μαξιλάρι» του Nations League: «Με βάση όσα σας είπα πριν, αν έχουμε τον παίκτη, τότε ναι θα μπορέσουμε να πάρουμε το ρίσκο. Θα είναι μία ευκαιρία για μας να κάνουμε αυτό το έξτρα βήμα μπροστά. Στο πρώτο μέρος κόντρα στη Γαλλία δεν βγαίναμε μπροστά, παρόλο που η ομάδα στεκόταν καλά, δεν ήμουν ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπα. Είχαμε τα επτά λεπτά στο δεύτερο μέρος, που παρόλα όσα συνέβησαν η ομάδα κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της, να παραμείνει οργανωμένη κι αυτό είναι μία καλή βάση για το ματς με Ολλανδία. Είναι ματς που μπορεί να σου πηγαίνουν πολύ καλά και με μία κίνηση να τα χάνεις όλα. Πρέπει να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, να είμαστε αρκετά καλοί κι αρκετά άντρες, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το αν το ματς με την Ολλανδία θα είναι παιχνίδι αποδείξεων για εκείνον: «Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου όλη αυτή η συζήτηση που έγινε για τις επιλογές μου. Η ομάδα ξέρει γιατί κάνουμε καθετί, τους λόγους και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι όλα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας, γιατί σήμερα όλα κυκλοφορούν. Ίσως αν φτάσουμε στο Euro να δούμε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή. Αυτή τη στιγμή, έχω στη διάθεσή μου τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να εκπροσωπούν την Εθνική μας και θα το αποδείξουν κόντρα στην Ολλανδία».

Για την Ολλανδία: «Είδαμε ότι είναι μία ομάδα ενωμένη, ξέρουν ότι είμαστε δύσκολος αντίπαλος ακόμα κι όταν βρεθήκαμε με 10 απέναντι στη Γαλλία. Δεν αρκεί αύριο να είμαστε καλοί, πρέπει να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο, γιατί μπορεί να έχεις προετοιμάσει το παιχνίδι, να έχεις επιλέξει τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, αλλά πρέπει να σταθούμε ως ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική κι ελπίζω να τα δούμε όλα αυτά αύριο βράδυ».

Για την παρουσία 2.000 Ελλήνων στις εξέδρες: «Ήταν ένα από τα πρώτα βήμα όταν ξεκίνησα με την ομάδα. Να καταφέρνει η ομάδα να παίρνει νίκες για να αποκτήσει ξανά αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο. Φυσικά και θέλουμε τη στήριξή τους, είναι πολύ σημαντική κι ελπίζω στο τέλος του αγώνα να μπορέσουν να φύγουν με χαρούμενοι».

Χατζηδιάκος: «Να πονάμε το εθνόσημο»

Προκριματικά Euro 2024 Εθνική Ελλάδας
"Να πονάμε το εθνόσημο 95 λεπτά, να παλεύουμε για τη νίκη, να μιλάμε μεταξύ μας στο παιχνίδι για το πλάνο που έχουμε για το τι βλέπει ο καθένας".Intime News

Ο Παντελής Χατζηδιάκος εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς αισθάνεται πως θα παίξει κόντρα στην Ολλανδία: «Δεν θα πω τι συμβουλές θα δώσω στους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα και την οικογένειά μου. Η μαμά μου είναι από την Ολλανδία, ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Για την οικογένειά μου δεν υπάρχει διαφορά. Όλοι υποστηρίζουν τους Έλληνες. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι να παίξω κόντρα στη χώρα που μένω για 12 -13 χρόνια».

Για το αν νιώθει οικεία που παίζει στην Ολλανδία: «Έχω παίξω πολλές φορές εδώ, με καλά αποτελέσματα. Γνωρίζω καλούς παίκτες. Έχω κολλητούς στην ολλανδική ομάδα. Με κάποιους είμαι και 13 χρόνια φίλος από τότε που έχω έρθει στην Ολλανδία. Ξέρω τον τρόπο σκέψης των Ολλανδών και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές με τις γνώσεις μου».

Για τον Ντίνο Μαυροπάνο και την απουσία του: «Η άμυνα δεν είμαι εγώ και ο Ντίνο, αλλά και οι 11 παίκτες που βρίσκονται στο γήπεδο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Υπάρχουν όμως, πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Η άμυνα θα είναι δυνατή».

Για το τι χρειάζεται η Εθνική: «Αυτό που πάντα πρέπει να έχει είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο ενωμένοι. Να πονάμε το εθνόσημο 95 λεπτά, να παλεύουμε για τη νίκη, να μιλάμε μεταξύ μας στο παιχνίδι για το πλάνο που έχουμε για το τι βλέπει ο καθένας. Για τους Ολλανδούς είναι πολύ σημαντικό ματς, πιστεύω θα έρθουν πολλοί πεινασμένοι, αλλά και εμείς θέλουμε πολύ περισσότερο τη νίκη. Από τότε που έχω έρθει στην Εθνική συζητάμε για το πόσο θέλουμε να παίξουμε σ' ένα μεγάλο τουρνουά».

Για το αν έχει το ματς ομοιότητες με του Παρισίου: «Ναι, θα έχει η Ολλανδία είναι το φαβορί γιατί παίζει εντός έδρας. Στα χαρτιά φαίνονται δυνατοί, όμως εμείς είμαστε Έλληνες είμαστε ενωμένοι, θα μπούμε στο γήπεδο και θα παλέψουμε όλοι μαζί».

Η ώρα και το κανάλι του Ολλανδία – Ελλάδα

Η αναμέτρηση της Εθνικής με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης (7/9). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, τόσο από το Novasports Prime, όσο κι από τον Alpha.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του ματς και να δείτε τα γκολ λίγο μετά την επίτευξη τους, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις