ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Αίτημα για ορισμό κορυφαίων ξένων διαιτητών στα ντέρμπι

Super League: Αίτημα για ορισμό κορυφαίων ξένων διαιτητών στα ντέρμπι

Η λίγκα θα ζητήσει από την ΚΕΔ να υπάρχει ορισμός ξένων διαιτητών απ’ τις κορυφαίες κατηγορίες της UEFA, στα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στα Playoffs.

Η τηλεδιάσκεψη της Super League, έφερε την κοινή απόφαση για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Στις αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρη δηλαδή. Τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στα playoffs. Αυτό θα ζητηθεί με επιστολή που θα αποσταλεί στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να απαιτήσει τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΕΠΟ από ανεξάρτητο οίκο, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που καταβάλλει η Super League στην ομοσπονδία.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League. Το αίτημα της Ένωσης δεν έγινε δεκτό, επιβεβαιώθηκε όμως ότι ο «δικέφαλος» έχει βάσει καταστατικού του συνεταιρισμού, το δικαίωμα να προκαλέσει ο ίδιος έλεγχο στα οικονομικά του.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

«Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ορισμός αγώνων Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών (4η ως και 16η αγωνιστική) και θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 K15.

Ομόφωνα επελέγησαν οι διαιτητές για το Διαιτητικό Δικαστήριο και την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ.) της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου νέου Κανονισμού Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να σταλεί θεσμική επιστολή προς την ΕΠΟ/ΚΕΔ, ώστε να ορίζονται διαιτητές των ανώτατων δυνατόν κατηγοριών της UEFA από τα κορυφαία Πρωταθλήματα, βάσει UEFA Ranking, σε όλους τους αγώνες AEK, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταξύ τους, για την κανονική περίοδο και για τα Playoffs.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού».