ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραζιλία: Λύγισε ο Ριτσάρλισον μετά το κλάμα στον πάγκο - «Χρειάζομαι βοήθεια από ειδικό»

Βραζιλία: Λύγισε ο Ριτσάρλισον μετά το κλάμα στον πάγκο - «Χρειάζομαι βοήθεια από ειδικό»

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για το πρόβλημα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει προχώρησε ο άσος της Βραζιλίας και της Τότεναμ, Ριτσάρλισον.

Ο Ριτσάρλισον συγκλόνισε τους πάντες όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Βραζιλίας με τη Βολιβία την περασμένη εβδομάδα (9/9), εθεάθη να κλαίει στον πάγκο παρά τη νίκη της Σελεσάο με 5-1.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/9) μετά από τη νίκη με 1-0 επί του Περού, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Τότεναμ άνοιξε την καρδιά του, παραδέχθηκε πως έχει πρόβλημα ψυχικής υγείας και είπε ότι η θλίψη δεν οφείλεται στην έλλειψη γκολ, αλλά στους ανθρώπους που τον έβλεπαν μόνο για τα λεφτά του.

«Στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος, προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Εντός και εκτός γηπέδου. Ακόμα κι όταν θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, όλα καταλήγουν να πάνε στραβά. Θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι στον σύλλογο, η καταιγίδα πέρασε», τόνισε.

«Έχω περάσει μια ταραχώδη περίοδο τους τελευταίους πέντε μήνες, εκτός γηπέδου. Τώρα τα πράγματα είναι καλά στο σπίτι. Υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν μόνο τα λεφτά μου κι έφυγαν από το πλευρό μου. Τώρα τα πράγματα θα αρχίσουν να κυλούν, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να κάνω μια καλή πορεία στην Τότεναμ», πρόσθεσε ο επιθετικός στους δημοσιογράφους μετά τη δύσκολη νίκη της Βραζιλίας με 1-0 επί του Περού.

Στη συνέχεια μίλησε για τα δάκρυα στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βολιβία: «Αυτή η θλιβερή στιγμή δεν ήταν επειδή έπαιξα άσχημα, κατά τη γνώμη μου δεν έκανα κακό παιχνίδι στο Μπελέμ. Ήταν περισσότερο ένα ξέσπασμα για τα πράγματα που συνέβαιναν εκτός γηπέδου, τα οποία ήταν εκτός ελέγχου, όχι από την πλευρά μου, αλλά από ανθρώπους που ήταν κοντά μου», πρόσθεσε ο παίκτης που πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τοn μάνατζέρ του, Ρενάτο Βελάσκο.

Ο Ριτσάρλισον παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας και χωρίς φόβο ανακοίνωσε ότι χρειάζεται βοήθεια:

«Όταν επιστρέψω στην Αγγλία θα ζητήσω ψυχολογική βοήθεια, από έναν ειδικό, για να δουλέψω το μυαλό μου. Αυτό χρειάζομαι για να επιστρέψω πιο δυνατός. Πιστεύω ότι θα είμαι στην επόμενη κλήση, θα δουλέψω για αυτό. Πρέπει να κάνω μια καλή πορεία στην Τότεναμ και αυτή την εβδομάδα θα κάτσω να μιλήσω μαζί τους. Χρειάζομαι μια καλή σειρά, για να βρω ρυθμό στο παιχνίδι και να φτάσω καλά εδώ».

Ο επιθετικός της Τότεναμ δεν έχει σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με τη Βραζιλία:

«Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Είμαι χαρούμενος που φοράω ξανά τη φανέλα της εθνικής ομάδας, που παίζω. Είμαι χαρούμενος. Αυτή η κακή φάση θα περάσει. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Ξέρω τις δυνατότητές μου, ξέρω τι μπορώ να κάνω, είναι να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά», πρόσθεσε ο Ριτσάρλισον.

Σχετικές ειδήσεις