ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa Conference League, Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Παλικάρι στη Φινλανδία!

Ελσίνκι - ΠΑΟΚ Europa Conference League
EUROKINISSI

Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος νίκησε 3-2 στο Ελσίνκι και ξεκίνησε με το… δεξί στους ομίλους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε δύο πρόσωπα στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa Conference League.

Στο πρώτο ημίχρονο, μολονότι μπήκε δυνατά, στη συνέχεια επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν και τελικά το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια, όντας πίσω στο σκορ, αλλά μετά την ανάπαυλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έφυγε με το «διπλό» από τη Φινλανδία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν την κατοχή και κυκλοφόρησαν την μπάλα από το ξεκίνημα. Δεν είχαν «καθαρή» ευκαιρία, αλλά απειλήθηκαν και μόλις μια φορά με τον Ραντούλοβιτς στο 19’. Παράλληλα, η Ελσίνκι προχώρησε και σε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα μόλις στο 13ο λεπτό.

Ο πλαστικός χλοοτάπητας, όμως, αποτέλεσε ένα σημαντικό θέμα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε σταδιακά να δέχεται περισσότερες… επισκέψεις στην περιοχή του, κάτι που τελικά πλήρωσε.

Αυτό έγινε σε μια στημένη φάση στο 36ο λεπτό, με τον Μπαντέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ντεσπόντοφ πήγε να απαντήσει αμέσως (βλ. 40’), αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από στο δεξί δοκάρι του Εστ (πήρε τη θέση του Μαένπα).

Ο Λουτσέσκου δεν ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες και τα όσα τους είπε στην ανάπαυλα φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε μεγάλες με τους Ντεσπόντοφ και Σβαντ, αλλά και δοκάρι με τον Ενγκόνγκ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγε να την… πατήσει σε μια αντεπίθεση, με τον Ραντόυλοβιτς, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι στο 50ο λεπτό.

Από τη στιγμή που δεν έγινε το 2-0, έγινε το 1-1 σε στημένη φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Κουλιεράκη να εκμεταλλεύεται την ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ και με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 55’.

Ένα γκολ που άξιζε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν κυρίαρχος μετά την ανάπαυλα κι έψαξε την ανατροπή, χάνοντας ευκαιρίες για να το πράξει. Μολονότι, ήρθε με έναν πολύ περίεργο τρόπο, ήταν πέρα για πέρα δίκαιη για την ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Ντεσπόντοφ έκανε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και για τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχαν με τον Μπράντον στο 90+4’, έπειτα από γύρισμα του Τάισον σε αντεπίθεση για σεμινάριο.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραντούλοβιτς στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε πολλά, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με το «τρίποντο» από τη Φινλανδία.

Διαιτητής: Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου (Ρουμανία)
Κίτρινες: Χετεμάι/Μπάμπα
Κόκκινες: -
ΕΛΣΙΝΚΙ (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα (λ.τρ. 13’ Οστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (λ.τρ. 76’ Παανάνεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Μπάντε (62’ Κουασίβι-Μπένισαν), Ραντούλοβιτς.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Αντ. Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Μουργκ (74’ Κωσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Μπράντον).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Σχετικές ειδήσεις