ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ «τελειώνει» τον Μπένετ – Έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο

Η ΕΠΟ «τελειώνει» τον Μπένετ – Έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου (23/9) η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων θα συναντηθεί και θα προχωρήσει στο τέλος της συνεργασίας με τον Στιβ Μπένετ.

Εδώ και λίγες μέρες, έχει αποφασιστεί από την ΕΠΟ η απομάκρυνση του Στιβ Μπένετ. Ο λόγος ήταν αρχικά η επιμονή του πως δεν μπορούν να βρεθούν ξένοι διαιτητές για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στη Super League. Μάλιστα το θέμα έδειξε να λύνεται με την γνωστοποίηση πως είναι διαθέσιμος απ’ την UEFA ο Ιταλός, Σιμόνε Σότσα.

Τόσο ο συγκεκριμένος ρέφερι όσο και το σύνολο των Ιταλών αξιωματούχων, «μπλοκαρίστηκαν» απ’ τον Μπένετ. Ο οποίος μάλιστα επέμενε στον ορισμό του Σιδηρόπουλου όπως αρχικά είχε αποφασίσει, παρά την αντίθετη θέληση των ΠΑΕ όπως έγινε γνωστή από την ενημέρωση της Super League.

Ως αρχιδιαιτητής, ο Άγγλος είναι ο μόνος που μπορεί να μπλοκάρει κάποιον ρέφερι πριν διαιτητεύσει αναμέτρηση. Έτσι η ΕΠΟ προχωρά στην άμεση ολοκλήρωση της συνεργασίας μαζί του. Αυτό θα γίνει μέσω της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, η οποία αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής. Θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου (23/9) κι εκεί θα δρομολογηθεί η αποπομπή του Άγγλου αρχιδιαιτητή.