ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντιδράσεις και μποϊκοτάζ μετά την απόφαση της UEFA για Ρωσία

Αντιδράσεις και μποϊκοτάζ μετά την απόφαση της UEFA για Ρωσία

Η γνωστοποίηση της επιστροφής της ομάδας Νέων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της UEFA, έφερε αλυσίδα αντιδράσεων, με Ουκρανούς, Πολωνούς και Άγγλους να ανακοινώνουν μποϊκοτάζ.

Η UEFA ενημέρωσε πως οι ομάδες Νέων της Ρωσίας (U17), θα συμμετέχουν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που σημαίνει πως και το ποδόσφαιρο μπαίνει σιγά-σιγά στο ρυθμό της σταδιακής επανένταξης των Ρώσων στον παγκόσμιο αθλητισμό. Όμως οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Οι Ουκρανοί μέσω της Ομοσπονδίας τους, ανακοίνωσαν πως θα μποϊκοτάρουν κάθε διοργάνωση στην οποία μετέχουν Ρώσοι. Μάλιστα προτρέπουν την UEFA να αλλάξει την απόφασή της. Παράλληλα, οι Ουκρανοί ζήτησαν κι από άλλες χώρες να μποϊκοτάρουν πιθανούς αγώνες με Ρωσικές ομάδες.

Οι αντιδράσεις δε σταμάτησαν εκεί. Οι Πολωνοί μέσω της δικής τους Ομοσπονδίας, ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα πως οι Εθνικές τους δε θα αντιμετωπίσουν Ρώσους. Μάλιστα δήλωσαν έκπληκτοι για την απόφαση της UEFA.

Τέλος, η Αγγλία πήρε κι αυτή θέση, ενημερώνοντας πως δε θα επιτρέψει στις ομάδες της να αγωνιστούν κόντρα σε οποιαδήποτε Εθνική Ρωσίας.