ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-4: Έξι χρόνια μετά νίκησε εμφατικά

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-4: Έξι χρόνια μετά νίκησε εμφατικά

Για πρώτη φορά μετά το 2017 ο Παναθηναϊκός νικά στην Τρίπολη τον Αστέρα, σε ένα ματς που χρειαζόταν το αποτέλεσμα (1-4) – Αράο, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (2) οι σκόρερ των νικητών, είχε ισοφαρίσει ο Καλτσάς.

Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική της Super League, η ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μετέτρεπαν το ματς στην Τρίπολη σε αγώνα δίχως αύριο. Ο Αστέρας είχε μια εξαιρετική παράδοση στην έδρα του, καθώς απ’ το 2017 και μετά, δεν είχε χάσει ποτέ απ’ το «τριφύλλι». Όμως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν αστειευόταν και με 1-4 έφυγε με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Οι «πράσινοι» πέρα απ’ την αρνητική παράδοση που τερμάτισαν στην πόλη της Αρκαδίας, διατηρούν το ρυθμό τους στην επαρχία, καθώς αυτή ήταν η 3η φετινή τους νίκη σε ισάριθμα ματς εκτός Αττικής (οι προηγούμενες σε Γιάννινα και Αγρίνιο). Παρθενικό γκολ για τον Αράο στους «πράσινους», έχασε πέναλτι ο Σπόραρ που είχε και δοκάρι στην ίδια φάση. Το «τριφύλλι» είχε και μεγάλη συμπαράσταση απ’ τον κόσμο του, με πάνω από 2.000 φίλους του στις εξέδρες του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διάθεση να πάρει τον έλεγχο και τον Αστέρα να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο, για να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση. Στο 5’ άλλαξαν οι ισορροπίες, με τον Μλαντένοβιτς να εκτελεί φάουλ και τον Αράο με το στήθος ουσιαστικά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων» για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα, φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσια γρήγορα. Στο 7’ ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα και ο Καλτσάς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1. Με το ματς να έχει δύο γρήγορα γκολ.

Μέχρι το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει ξαφνιαστεί και δεν μπορούσε να απειλήσει, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι γηπεδούχοι. Από τότε και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν. Ο Αράο στο 24’ είχε ευκαιρία με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Η πίεση του Παναθηναϊκού τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 31’.

Σε μια ωραία επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα με τον Βέρμπιτς στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο προβάδισμα για το «τριφύλλι» στην αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» κράτησαν το ρυθμό και την πίεσή τους. Και στο 44’ ο Κώτσιρας ανατράπηκε απ’ τον Μπαρτόλο και υποδείχθηκε πέναλτι. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό μετά, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Σλοβένος δοκίμασε να κάνει κάτι σαν ψαλιδάκι, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να «καθαρίσουν» το ματς απ’ το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Σπόραρ να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε εξαιρετική βραδιά και με ψυχολογία έκανε μεγάλη επέμβαση στο 56’ σε σουτ του Μλαντένοβιτς αυτή τη φορά.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε για να σημειώσει κι άλλο γκολ, με τον Τζούρισιτς να βρίσκει εξαιρετικά τον Παλάσιος και τον Αργεντινό να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τον σταματά λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει περισσότερα ρίσκα στο ματς. Στο 69’ μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι. Στο 75’ ο Μπαρτόλο αστόχησε από δύσκολη θέση, με τους Αρκάδες να δείχνουν διάθεση για να πιέσουν.

Όμως στο 79’ ο Τζούρισιτς μπήκε στην περιοχή, υπήρξε παρατεταμένο μαρκάρισμα από τον Καρμόνα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Φώτης Ιωαννίδης στο 80ο λεπτό ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δεν αστόχησαν για το 1-3. Το γκολ που «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Ο Έλληνας στράικερ είχε και… γλυκό για το τέλος του ματς. Στο 87’ με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο, για το 1-4. Δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του «τριφυλλιού» που ήθελε ψυχολογικά αυτή την τόνωση.

Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2017, ο Παναθηναϊκός νικά στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα με σκορ 1-4. Παίρνοντας την καλύτερη ψυχολογική ώθηση πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο που ακολουθεί την Κυριακή (1/10).

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στους 12 βαθμούς με 5 αγώνες, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με 6 ματς έμεινε στους 7.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 35’ Άλβαρες, 51’ Γ. Χριστόπουλος, 80’ Καρμόνα - 66’ Μλαντένοβιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ι. Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (77’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Καλτσάς (81’ Σίτο), Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Κρεσπί, Μιριτέλο (61’ Μάντζης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι (84’ Ρουμπέν), Πάλμερ-Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης).