ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Επαγγελματικό ντεμπούτο στο Champions League για Ελληνόπουλο

Ατλέτικο Μαδρίτης: Επαγγελματικό ντεμπούτο στο Champions League για Ελληνόπουλο

Ο 20χρονος, Ηλίας Κωστής, πέρασε ως αλλαγή στο Ατλέτικο Μαδρίτης-Φέγενορντ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στο Champions League.

Το όνειρο κάθε παιδιού: Να αγωνιστεί σε σημαντική ομάδα, μεγάλου πρωταθλήματος, με τη φανέλα της οποίας θα παίξει και στο Champions League. Ένα όνειρο που έκανε πραγματικότητα, έστω για λίγα λεπτά, ο Ηλίας Κωστής. Ένα Ελληνόπουλο 20 ετών που ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου του 2003 στη Θεσσαλονίκη, ο νεαρός άρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Άρσεναλ στην Ελλάδα. Από εκεί μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον εντόπισε και τον πήρε στην Ισπανία το 2020. Παίζοντας στα τμήματα υποδομής και φτάνοντας στην Β’ ομάδα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον ξεχώρισε και του δίνει ευκαιρίες να είναι στην αποστολή. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Φέγενορντ για το Champions League κι ενώ το σκορ ήταν στο 3-2, τον «έριξε» στο ματς στη θέση του Άλβαρο Μοράτα. Για να «δέσει» την άμυνά του, μια και ο 20χρονος Ελληνοκύπριος είναι στόπερ.