ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα ο Κάρλο Αντσελότι

Επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα ο Κάρλο Αντσελότι

Τα λόγια του σπουδαίου Ιταλού τεχνικού και η ατάκα του πρύτανη που τον… έστειλε ήδη στην Εθνική Βραζιλίας.

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία, είναι πλέον ο Κάρλο Αντσελότι. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτος συγκίνηση αποδέχτηκε τον τίτλο του Επίτιμου Μάστερ στις Επιστήμες και τις Τεχνικές Προληπτικής και Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας, με πρόταση του Τμήματος Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα μπροστά σε πολλούς φοιτητές, ο Αντσελότι έβγαλε λόγο. Μιλώντας για τη ζωή του μέσα απ’ το ποδόσφαιρο. «Κάποιοι ίσως πουν πως πέρασα μερικές εξετάσεις. Για την ακρίβεια πολλές κι ακόμη δίνω εξετάσεις κάθε τρεις μέρες. Εξετάσεις για τις οποίες κρίνομαι οπότε πρέπει να είμαι προετοιμασμένος», είπε αρχικά.

«Τώρα οι παίκτες μου θα πρέπει να με φωνάζουν διδάκτορα», ανέφερε χαμογελώντας. «Είναι ένα σχολείο το ποδόσφαιρο. Έμαθα να συναγωνίζομαι, να βελτιώνω τα όριά μου. Οι ήττες μέρος των σπορ, όπως και της ζωής. Έμαθα πολλά, οι σχέσεις και ο σεβασμός προς τους άλλους, οι κανόνες, οι εξουσίες, οι στιγμές, τα όρια, να ξέρω να ακούω.

Είναι πιθανό να βελτιώσει κανείς το ταλέντο του. Είτε το έχεις είτε όχι. Ο Μαραντόνα για παράδειγμα, το είχε, δεν γινόταν κανείς να τον μάθε να ντριπλάρει καλύτερα. Αυτό που μπορούσε να τον μάθει κανείς, ήταν να διαχειρίζεται σωστά το ταλέντο του.

Μετά από 44 χρόνια σε αυτό το περιβάλλον, είναι ένα πάθος και όχι δουλειά», είπε ο Αντσελότι.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Πάολο Αντρέι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντσελότι τονίζοντας μάλιστα πόσο σημαντικό είναι πως θα βρίσκεται στην Εθνική Βραζιλίας σε λίγους μήνες:

«Είναι τιμή και χαρά για μας, είμαστε ευγνώμονες που ο Αντσελότι αποδέχτηκε τον επίτιμο ρόλο. Είναι πραγματικός πρέσβης της χώρας μας και αυτής της περιοχής του πλανήτη, πραγματικός θρύλος. Το 2024 μια εντυπωσιακή περιπέτεια περιμένει τον Κάρλο, που για πολλούς προπονητές θα ήταν απλά ένα όνειρο. Ο πάγκος της Εθνικής Βραζιλίας».