ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία: Σάλος με σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού ποδοσφαιριστών - Ο Ζανιόλο έπαιζε στον πάγκο

Ιταλία: Σάλος με σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού ποδοσφαιριστών - Ο Ζανιόλο έπαιζε στον πάγκο
EPA/MATTEO BAZZI, ΑΜΠΕ

Ιταλία: Περισσότεροι από 12 είναι οι ποδοσφαιριστές της Serie A που εμπλέκονται στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού. Ο Νικολό Ζανιόλο έπαιζε στον πάγκο, ενώ μπλεγμένη είναι και η μητέρα του.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού από ποδοσφαιριστές στην Ιταλία. Ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για τις αποκαλύψεις, είναι ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «Βασιλιάς των παπαράτσι», καθώς στο παρελθόν έχει αποκαλύψει κι άλλα σκάνδαλα στην γειτονική χώρα, κυρίως από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ποδοσφαιριστές της Serie A, αλλά και άλλων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό, καθώς οι επαγγελματίες παίκτες απαγορεύεται να ποντάρουν σε αγώνες της ιταλικής Ομοσπονδίας, της FIGC, της UEFA και της FIFA.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται οι Σάντρο Τονάλι και Νικολό Ζανιόλο, αλλά και ο Νικολό Φατζιόλι, με τους δύο πρώτους να εγκαταλείπουν το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, μια και βρίσκονται υπό έρευνα των Αρχών. Αν κριθούν ένοχοι, τότε αντιμετωπίζουν έως και τρία χρόνια αποκλεισμό, αλλά και πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ.

«Η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι η Εισαγγελία του Τορίνο κοινοποίησε φακέλους έρευνας στους παίκτες Σάντρο Τονάλι και Νικολό Ζανιόλο, που προπονούνται αυτή τη στιγμή με την εθνική ομάδα στο Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κέντρο του Coverciano. Ανεξάρτητα από τη φύση των γεγονότων, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε αυτή την κατάσταση οι δύο παίκτες δεν είναι στις απαραίτητες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τις δεσμεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες, η Ομοσπονδία αποφάσισε, επίσης να τους προστατεύσει, να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους στους αντίστοιχους συλλόγους τους», ήταν η ενημέρωση από την Ομοσπονδία της Ιταλίας.

Την Παρασκευή (13/10) απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον άσο της Άστον Βίλα για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παιχνίδια, τη στιγμή που μπλεγμένη στο σκάνδαλο φέρεται πως είναι και η μητέρα του.

«Περίμενα ότι θα αποκαλύψω τα ονόματα άλλων ποδοσφαιριστών που, όπως ο Φατζιόλι, πάσχουν από εθισμό στον τζόγο. Μια ασθένεια που μπορώ να σας διαβεβαιώσω, επηρεάζει πολλούς περισσότερους αθλητές από ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Θα τα γνωστοποιήσω. Στοιχεία και έγγραφα με ηχητικά και ονόματα που θα πιστοποιούν την ακρίβεια των όσων ειπώθηκαν», υποστήριξε αρχικά ο Φαμπρίτσιο Κορόνα.

Και συνέχισε τις αποκαλύψεις για τον Νικολό Ζανιόλο: «Ο Ζανιόλο πόνταρε ακόμη και ενώ ήταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας», ενώ αργότερα κατέθεσε ενώπιον της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μιλάνου. «Δεν μπορώ να πω τίποτα, σέβομαι το νόμο», σχολίασε.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα στην Ιταλία, αυτή τη φορά από την «La Repubblica» η έρευνα αφορά περισσότερους από 12 παίκτες της Serie A, ενώ αναφορικά με τον Φατζιόλι της Γιουβέντους, ένα από τα πονταρίσματά του ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ σε αγώνες.

Μάλιστα, έπειτα από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του άσου της «Γηραιάς Κυρίας», στο σκάνδαλο εμπλέκονται και τρεις πρόεδροι συλλόγων, ένας εκ των οποίων έχει ομάδα με έδρα τη νότια Ιταλία, αλλά και ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα, Νίκολα Ζαλέφσκι.

Σχετικές ειδήσεις