ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωθυπουργός Κροατίας: «Μιλάω με τον Μητσοτάκη, σύντομα εξελίξεις για τους φυλακισμένους οπαδούς»

Πρωθυπουργός Κροατίας: «Μιλάω με τον Μητσοτάκη, σύντομα εξελίξεις για τους φυλακισμένους οπαδούς»
AP Photo/Virginia Mayo

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τύχη των φυλακισμένων Bad Blue Boys, μετά από συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε την Παρασκευή (27/10) στις Βρυξέλλες ότι οι οικογένειες των οπαδών των Bad Blue Boys που είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα, μπορούν σύντομα να περιμένουν εξελίξεις με τις οποίες θα είναι ικανοποιημένοι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κροατικής ιστοσελίδας, μετά το τέλος της συνόδου της Ε.Ε., ο Πλένκοβιτς είπε ότι συζητάει εντατικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την τύχη των οπαδών της Ντιναμό, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη την παραμονή του αγώνα ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στην Αθήνα.

Αρκετά μέλη των Bad Blue Boys βρίσκονται έκτοτε στις ελληνικές φυλακές.

«Μιλάω πολύ για αυτό με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, πρακτικά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτές οι συνομιλίες σήμερα ήταν πολύ εποικοδομητικές και αναμένω πραγματικά μεγάλες εξελίξεις που θα κάνουν ευτυχισμένες τις οικογένειες των πολιτών μας στην Αθήνα», είπε ο Πλένκοβιτς.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός συμμετείχε μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.