ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτητής βγήκε από τη φυλακή και διευθύνει αγώνες με ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτήρησης!

Διαιτητής βγήκε από τη φυλακή και διευθύνει αγώνες με ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτήρησης!

Η απίστευτη ιστορία του Βραζιλιάνου Ραμόν ντα Σίλβα, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του μετά από ενάμισι χρόνο στη φυλακή για ένοπλη ληστεία.

Ο Ράμον ντα Σίλβα είναι ένα όνομα που ίσως δεν είναι γνωστό στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, αλλά έχει μια μοναδική ιστορία ζωής.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος διαιτητής, ο οποίος διευθύνει αγώνες ερασιτεχνών στη Νατάλ φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό καθεστώς πειθαρχικής επιτήρησης.

Μόλις πριν από ενάμισι χρόνο, ο Ράμον ντα Σίλβα πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για ένοπλη ληστεία.

«Στις 3 Νοεμβρίου 2021, για να είμαι ακριβής, με συνέλαβαν για μια ληστεία που διέπραξα. Έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κράτησε περίπου ένα μήνα. Έμπλεξα με τους λάθος ανθρώπους, δυστυχώς. Δεν είχα κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Τελικά, άρχισα να χρησιμοποιώ κοκαΐνη, που με οδήγησε στη ληστεία» παραδέχθηκε ο διαιτητής σε δηλώσεις του στην Globo Esporte.

Όσον αφορά την αντίδραση των ανθρώπων, που τον βλέπουν με το ηλεκτρονικό βραχιόλι, παραμένει ήρεμος: «Αρχικά, φοβόμουν να χρησιμοποιήσω το βραχιόλι επειδή πολλοί θα το κριτίκαραν, νομίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αλλά εγώ είμαι ένα παράδειγμα του αντιθέτου, ότι οι αλλαγές συμβαίνουν. Όταν θέλεις να κάνεις το σωστό, το κάνεις. Ήταν πολύ προκλητικό αρχικά, αλλά τώρα είμαι πολύ ήρεμος γι’ αυτό, το βλέπω σαν κάτι διασκεδαστικό, με αγωνιστικό πνεύμα» συνεχίζει ο Ραμόν ντα Σίλβα.

Ο διαιτητής θα φοράει το ηλεκτρονικό βραχιόλι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου τουλάχιστον. «Πρέπει να είμαι στο σπίτι μέχρι τις 8 το απόγευμα, εκτός αν πηγαίνω σε αγώνες» τονίζει.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Ράμον είναι νοσηλευτής και εργάζεται στο τμήμα υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας στην περιοχή Alto da Torre, στη γειτονιά Redinha, όπου και ζει.