ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, AEK – ΠΑΟΚ 2-0: «Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Super League
Intime News

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κι «έπνιξε» τον «Δικέφαλο του Βορρά», παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 2-0 στην «OPAP Arena», στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ θριάμβευσε επί του ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι που εξελίχθηκε σε… παράσταση για έναν ρόλο και πλησίασε στο -2 από την κορυφή της Super League.

Η «Ένωση» είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και πήρε το «τρίποντο», χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, χάρη στα τέρματα των Πινέδα (17’) κι Ελίασον (55'). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις τέσσερις τελικές, όλες μετά το 68ο λεπτό!

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει στην «OPAP Arena», μπήκε δυνατά και πήρε την κατοχή της μπάλας, ενώ παράλληλα το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, όσον αφορά στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, απέδωσε απόλυτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε σουτ προς την εστία του Στάνκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι με τον Πόνσε μόλις στο 12ο λεπτό, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με τον Πινέδα. Όλα τα… λεφτά στη συγκεκριμένη φάση, βέβαια, είναι η τρομερή μπαλιά του Μάνταλου. Ο Πόνσε είχε άλλη μια πολύ καλή στιγμή, αλλά η κεφαλιά του στο 40ο λεπτό, πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε μετά την ανάπαυλα, με την ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι σε μονομαχία του Ελίασον με τον Οζντόεφ, ο οποίος ήταν άφαντος σε όλο το παιχνίδι. Ο Σουηδός εξτρέμ έμελλε να είναι αυτός που τελικά πέτυχε το δεύτερο τέρμα της «Ένωσης», η οποία το άξιζε με βάση την εικόνα του ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά κι ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε λάθος. Ο Σιμάνσκι που κέρδισε την μπάλα, στην εξέλιξη της φάσης έκανε το γύρισμα κι ο Ελίασον με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι στο 55ο λεπτό.

Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν να είναι ανώτεροι και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα τέρματα, με πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες τα σουτ των Τσούμπερ (89’) και Πισάρο (90’), οι οποίοι είχαν μπει ως αλλαγή.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τη μεγαλύτερη (και μοναδική αξιόλογη) ευκαιρία του στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σάστρε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μοχαμάντι, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
Κίτρινες: Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς - Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Τάισον, Τόμας
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (84΄ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (84΄ Άμραμπατ), Γιόνσον (64΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (64΄ Τσούμπερ), Πόνσε (84΄ Πιζάρο)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46΄ Σάστρε), Νάσμπεργκ (60΄ Κουλιεράκης), Εκονγκ, Μπαμπά, Μειτέ, Οζντόεφ (75΄ Σβαμπ), Αντ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (60΄ Τάισον), Σαμάτα (75΄ Τόμας).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Σχετικές ειδήσεις