Μουντιάλ 2034: «Αυτογκόλ και ντροπή για τη FIFA» - Σφοδρές αντιδράσεις για τη Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ: Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της FIFA να δώσει τη διοργάνωση του 2034 στη Σαουδική Αραβία.

Μουντιάλ 2034
EPA/Friedemann Vogel
1'

Μετά το Κατάρ, το Μουντιάλ θα επιστρέψει στην Ασία σε έντεκα χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία το 2034.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για «αυτογκόλ της FIFA», ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλεσε «ντροπή» την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε ότι: «Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα».

Η πρόεδρος του ΠΑΔ, Μίκι Ουόρντεν δήλωσε από την πλευρά της ότι: «Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ανταμείβεται για την καταστολή της και τη στάση της στο σεβασμό των δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κυβερνητικής καταστολής. Δεν είναι δυνατό η FIFA να παρακολουθεί και να επιθεωρεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία με βάση τη δική της οπτική. Η FIFA αποτυγχάνει στην ευθύνη της απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου να διεξάγει τις διαδικασίες ανάθεσης του Μουντιάλ με τρόπο ηθικό, διαφανή, αντικειμενικό και αμερόληπτο»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή