ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: «Απόδραση» με σπουδαίο «διπλό» και παίκτη λιγότερο

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: «Απόδραση» με σπουδαίο «διπλό» και παίκτη λιγότερο

Super League: Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα Τρίπολη στο Αγρίνιο (1-0 τον Παναιτωλικό) παρά το αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν μισή ώρα αγώνα – Ο Μιριτέλο το «χρυσό» γκολ.

Προερχόμενος από άσχημα αποτελέσματα, ο Αστέρας Τρίπολης έψαχνε κάτι θετικό στο Αγρίνιο. Εκεί όπου ο Παναιτωλικός ήθελε τους βαθμούς για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, καθώς η καλή αμυντική τους λειτουργία τους έδωσε σπουδαία νίκη με 1-0. Σε ματς όπου για περίπου μισή ώρα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καρμόνα.

Τελικά το γκολ από κόντρα του Μιριτέλο, αποδείχθηκε «χρυσάφι» για τον Αστέρα, που επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Κρατώντας χαμηλά τον Παναιτωλικό που γνώρισε ακόμη μια εντός έδρας ήττα.

Το ματς άρχισε με τις συγκινήσεις να έρχονται νωρίς. Χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη φάση, στο 4’ ο Αστέρας κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Η φάση ελέγχθηκε μήπως είναι εντός και κατά συνέπεια πέναλτι, αλλά η απόφαση για φάουλ δεν άλλαξε. Κάτι που όπως αποδείχθηκε… δε χάλασε την ομάδα της Τρίπολης. Στο 8’ ο Καλτσάς ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα κόντραρε στον Μιριτέλο και τελικά κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι από εκεί και πέρα άφησαν χώρους στον Παναιτωλικό και δοκίμαζαν να απειλούν με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν με ευκολία να βρουν χώρους κι έτσι οι φάσεις ήταν λίγες. Ο Παναιτωλικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 39’, όταν ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σουτ του Ντουάρτε που δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο και ο Αστέρας πήγε μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με κακό σουτ του Τορεχόν και αστοχία του Μιριτέλο που δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία, αλλά δεν μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για να απειλήσουν. Το κέρδος τους ήρθε στο 66’ όταν ο Καρμόνα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε απ’ το ματς, αφήνοντας τον Αστέρα Τρίπολης με παίκτη λιγότερο.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναιτωλικός συνέχισε να δυσκολεύεται σημαντικά στη δημιουργία απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ζοάο Πέδρο έμοιαζε ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Παπαδόπουλος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το σουτ του Σενγκέλια στο 90’, ενώ οι κεφαλιές των Πέδρο και Βοϊλη στις καθυστερήσεις δεν ανησύχησαν τον πορτιέρε της Τρίπολης.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι. Με τη σημαντική αυτή νίκη ο Αστέρας ανέβηκε στους 11 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 6.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες : Μπρούνο Ντουάρτε, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Ντίαζ, Ξενιτίδης - Καλτσάς, Χουχούμης, Καρμόνα, Ζουγλής

Κόκκινη : Καρμόνα (δεύτερη κίτρινη στο 66΄)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαλής, Φρ. Ντουάρτε (64΄ Σενγκέλια), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84΄ Μαυριάς), Μπαλντασάρα (84΄ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64΄ Ντίαζ), Χουάνπι, Μπρ. Ντουάρτε (84΄ Βοϊλης), Ζοάο Πέδρο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (71΄ Βαλιέντε), Κρέσπι (+90΄ Ντιαρά), Καλτσάς (71΄ Γκος), Μπαρτόλο (31΄ Ζουγλής), Μιριτέλο (70΄ Άλβαρεζ)