ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-1: Κακό ματς, προβληματισμός για το αποτέλεσμα

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-1: Κακό ματς, προβληματισμός για το αποτέλεσμα

Super League: Παρέμειναν στα χαμηλά ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος με το μεταξύ τους 1-1, ένατο ματς χωρίς νίκη για τους γηπεδούχους.

Το 1-1 στους «Ζωσιμάδες» δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανέναν απ’ τους ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, λόγω της βαθμολογικής τους θέσης. Οι δύο ομάδες παραμένουν χαμηλά, αλλά σε κάθε περίπτωση για την ομάδα της Μαγνησίας ήταν αναμέτρηση εκτός έδρας ενώ έχει και ματς λιγότερο. Απ’ την άλλη οι γηπεδούχοι είναι βυθισμένοι στον προβληματισμό καθώς έχουν φτάσει πλέον τα 9 ματς χωρίς νίκη (έχουν επικρατήσει μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος).

Για τη 10η αγωνιστική της Super League, η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο σκορ σε ένα ομολογουμένως κακό παιχνίδι με έντονη σκοπιμότητα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν κι έφυγαν με το βαθμό απ’ τα Γιάννινα.

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, κύλησε με ελάχιστες φάσεις κι αυτές όχι κλασικές. Μια κόντρα από σέντρα του Ροσέρο πέρασε λίγο έξω, ένα σουτ του Σόρια κι ένα του Τρουιγιέ που δεν απείλησαν ουσιαστικά. Το ματς προχωρούσε με τις άμυνες και τη σκοπιμότητα να «νικούν», ενώ οι όποιες απειλές ήταν κυρίως με σουτ δίχως αποτέλεσμα.

Στο 35’ ο Βόλος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τον Κλέιμαν να κάνει ωραία επέμβαση και να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Το ίδιο συνέβη με την κεφαλιά του Παμλίδη πέντε λεπτά μετά. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο απόλυτο μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για να «σπάσει» η μονοτονία και το κακό θέαμα του πρώτου 45λεπτου. Στο 50’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με όμορφο γκολ του Κιάκου. Ο Σόρια έκανε τη σέντρα, ο Κιάκος πολύ ωραία «τσίμπησε» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Μετά το γκολ του ΠΑΣ, οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες στο ματς. Ο Κορνέ σούταρε άουτ, ενώ υπήρξε απειλή και με κεφαλιά λίγο αργότερα. Τελικά ο Βόλος επιβραβεύτηκε για τις προσπάθειές του, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1, όταν ο Κόμπα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα από τα αριστερά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Βολιώτες στο 78’ απείλησαν εκ νέου με κεφαλιά του Γκαρσία αυτή τη φορά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το ματς έφτασε χωρίς πολλές συγκινήσεις στις καθυστερήσεις. Εκεί, ο Μπαπτίστ στο 90+1’ απείλησε, με τον Παπαδόπουλο να σώζει τον Βόλο. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, με τον Καραχάλιο να σουτάρει εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες ανέβηκαν στους 6 βαθμούς, παραμένοντας στα χαμηλά. Ειδικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κακό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα της Μαγνησίας αγωνιζόταν εκτός έδρας ενώ έχει και ματς λιγότερο, αυτό που χρωστά με τον Πανσερραϊκό στο Βόλο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Σόρια, Κόντε, Κιάκος, Παντελάκης, Λιάσος - Ντέλετιτς, Καλογερόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ριένστρα (78΄ Γκάρο), Κιάκος (79΄ Εφορντ), Παμλίδης (68΄ Λιάσος), Ροσέρο (86΄ Λεό), Κόντε (86΄ Μπάλαν)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τάχατος (67΄ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (68΄ Κόμπα), Μπερτόλιο, Ντέλετιτς (84΄ Ενγκίν), Κορνέτ (67΄ Μαχαίρας), Γκαρσία