ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 1-0: Πάλεψε, αλλά δεν είχε τύχη και «βλέπει» την 3η θέση

Europa League, Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 1-0: Πάλεψε, αλλά δεν είχε τύχη και «βλέπει» την 3η θέση
Intime

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αλλά μια αδράνεια στην άμυνα και η ατυχία στις φάσεις που δημιούργησε τον υποχρέωσαν σε ήττα με 1-0 και απομάκρυναν τις ελπίδες για μια από τις δύο πρώτες θέσεις του Europa league.

Ο Ολυμπιακός έκανε καλό παιχνίδι απέναντι στη Γουέστ Χαμ, χωρίς να κινδυνεύει ιδιαίτερα, έως το 74ο λεπτό, στην αναμέτρηση του Λονδίνου για την 4η αγωνιστική στον Α' όμιλο του Europa League.

Στο σημείο εκείνο όμως ο Πακετά σκόραρε το 1-0 που έμελλε να μείνει ως το τέλος.

Στο 86' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Καμαρά κατέληξε στο δοκάρι του Φαμπιάνκσι.

Την ίδια ώρα η Φράιμπουργκ έφτανε εύκολα στο 5-0 απέναντι στην Μπάτσκα Τοπόλα και έφτασε στους 9 βαθμούς, όσους έχουν και οι Άγγλοι, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 4 και οι Σέρβοι στον έναν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέι Γιουνγκ (Σλοβενία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλβαρες, Κούντους - Ποντένσε, Πορόζο

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά (84΄ Κορνέ), Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες (80΄ Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους, Μπόουεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76΄ Σκάρπα), Ποντένσε (76΄ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56΄ Ελ Κααμπί).

Τα δεδομένα του ομίλου

Όσο απίθανο μοιάζει πλέον να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του, άλλο τόσο απίθανο είναι να χάσει o Ολυμπιακός και την τρίτη θέση που εγγυάται την ευρωπαϊκή συνέχεια στα νοκ-άουτ του Conference League.

Η ήττα των ερυθρόλευκων στο Λονδίνο και η νίκη 5-0 της Φράιμπουργκ επί της Μπάτσκα Τόπολα, τον αφήνει στο -5 από την Φράιμπουργκ και την Γουέστ Χαμ, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αν θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, πρέπει να κερδίσει μέσα στην Γερμανία την επόμενη αγωνιστική.

Η βαθμολογία

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Γκολ

1. Γουέστ Χαμ

4

9

7-4

2. Φράιμπουργκ

4

9

12-5

3. Ολυμπιακός

4

4

6-7

4. Μπάτσκα Τόπολα

4

1

4-13

* Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου προκρίνεται απευθείας στους 16 της διοργάνωσης.

** Η ομάδα που θα κατακτήσει την 2η θέση του ομίλου προκρίνεται στα πλέι-οφ του Europa League, όπου θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες νοκ-άουτ με κάποιον τρίτο από τους ομίλους του Champions League.