ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Οι ευχές της ΕΠΟ στον Γκουστάβο Πογέτ (pic)

Εθνική Ελλάδας: Οι ευχές της ΕΠΟ στον Γκουστάβο Πογέτ (pic)
Intime

Εθνική Ελλάδας: Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει γενέθλια και η ΕΠΟ μέσω του λογαριασμού της Εθνικής ομάδας στα social media ευχήθηκε στον Ουρουγουανό προπονητή.

Γενέθλια έχει σήμερα (15/11) ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας γίνεται 56 ετών και μέσα από τον λογαριασμό της στα social media η ΕΠΟ του ευχήθηκε με ένα όμορφο εικαστικό.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στις δύο πλευρές και δεν αποκλείεται να έχουν ως αποτέλεσμα τη λήξη της συνεργασίας τους μετά το παιχνίδι με τη Γαλλία.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έριξε «βόμβα» στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδας με τις δηλώσεις του για τον απλήρωτο εδώ και 8 μήνες βοηθό του, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού!

Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν άμεση, εξηγώντας το πρόβλημα, ωστόσο η δημόσια τοποθέτηση του Ουρουγουανού τεχνικού, ράγισε οριστικά το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών και δε αποκλείεται το διαζύγιο να έρθει πολύ πιο νωρίς απ' ότι θα περίμεναν πολλοί, με το όνομα του Φερνάντο Σάντος να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Το ιστορικό της κόντρας Πογέτ και ΕΠΟ

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2022 και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League.

Στη συνέχεια όμως οι κλήσεις του για τα προκριματικά του Euro 2024 προκάλεσε τον σχολιασμό του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος είχε σχολιάσει πρόσφατα: «Έχω κάνω συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας».

Ο Πογέτ απάντησε λίγους μήνες μετά σε συνέντευξή του, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τον Μάρτιο, που λήγει το συμβόλαιό του. «Όταν μιλάς πολύ σε κατηγορούν. Εγώ προσπαθώ όμως να είμαι ειλικρινής. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Τελειώνω με τους αγώνες των playoffs και μετά λήγει το συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία αν προκριθούμε ή όχι, διότι δεν υπάρχει επέκταση», ήταν τα λόγια του.

Ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προπονητή της ΑΕΚ για τον βοηθό του, φαίνεται ότι κάνουν τη θέση του ακόμα πιο δύσκολη, με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μετά το παιχνίδι με τη Γαλλία να είναι αρκετά πιθανό.