ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Euro 2024 και η Σερβία των Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς και Ζίβκοβιτς

Στο Euro 2024 και η Σερβία των Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς και Ζίβκοβιτς

Η Σερβία έγινε η 17η ομάδα του Euro 2024, μετά το 2-2 κόντρα στη Βουλγαρία του Κίριλ Ντεσπόντοφ, αφού και η Ουγγαρία υπέταξε το Μαυροβούνιο με ανατροπή χάρη στον Ντόμινικ Σομποσλάι.

Οι Σέρβοι πήγαν να «αυτοκτονήσουν» κόντρα στη Βουλγαρία του Κίριλ Ντεσπόντοφ αλλά τελικά πήραν το 2-2, και ακολούθησαν την Ουγγαρία στην τελική φάση του Euro 2024.

Οι Σέρβοι των βασικών Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού (στον πάγκο ήταν και ο Μλαντένοβιτς του Τριφυλλιού) έπαιξαν με την φωτιά και χρειάστηκαν δύο γκολ από στόπερ (Βέλκοβιτς 13’, Μπάμπιτς 82’) για να οριστικοποιήσουν μαθηματικά την πρόκριση σε τελική φάση Euro μετά από 24 χρόνια απουσίας.

Κι αυτό γιατί στο οι Βούλγαροι είχαν γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε 10 λεπτά και με τέρματα από Ρούσεφ (59’) και Ντεσπόντοφ (69’) είχαν κάνει το 1-2, υποχρεώνοντας τους Σέρβους να περιμένουν την Ουγγαρία.

Εκεί, το Μαυροβούνιο είχε ανοίξει το σκορ με τον Ρούμπεζιτς (36’) και περίμενε με την σειρά του ένα θαύμα. Τελικά όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Ντόμινικ Σόμποσλάι γύρισε μόνος του το παιχνίδι (67’, 68’), ενώ η χαριστική βολή για το 3-1 ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Νάγκι.