ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Το ποσό που χρωστάει η ΕΠΟ στον βοηθό του Πογέτ - «Έκανε λάθος, αλλά θα συνεχίσει»

Εθνική Ελλάδας: Το ποσό που χρωστάει η ΕΠΟ στον βοηθό του Πογέτ - «Έκανε λάθος, αλλά θα συνεχίσει»
Intime

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου αναφέρθηκε στην υπόθεση με τον βοηθό του Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και στο μέλλον του Ουρουγουανού στην Εθνική Ελλάδας.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε με εξαιρετική εμφάνιση τα προκριματικά του Euro 2024. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση στη Γερμανία, αλλά με το 2-2 κόντρα στη Γαλλία έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει το εισιτήριο μέσω των play offs του Μαρτίου.

Βέβαια, ένα ζήτημα που καίει την Εθνική ομάδα είναι κι αυτό του προπονητή, με το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ να θεωρείται αβέβαιο μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για ένα οικονομικό θέμα με τον βοηθό του.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου μίλησε στο Metropolis Radio και αναφέρθηκε τόσο στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, όσο και στον Γκουστάβο Πογέτ, λέγοντας πως στα play offs θα είναι κανονικά στον πάγκο, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα είναι και στα γήπεδα της Γερμανίας σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» πάρει την πρόκριση.

Τέλος, ξεκαθάρισε και το ποσό της οφειλής που υπάρχει στον βοηθό του Ουρουγουανού.

«Συνεχίζει στην Εθνική και θα είμαι υποστηρικτής του Πογέτ έστω και με το λάθος που έκανε. Το άνοιξα το θέμα στο συμβούλιο. Ήταν άστοχο που έγινε θέμα αυτό το ποσό με τον συνεργάτη του Πογέτ και αναφέρομαι στο ποσό των 8.000 ευρώ. Δεν έπρεπε ο Πογέτ να δημιουργήσει θέμα. Δεν έπρεπε και εμείς να αδρανήσουμε για το θέμα. 8.000 ευρώ είναι η οφειλή όπως μου είπε το λογιστήριο. Από το διοικητικό συμβούλιο όταν τέθηκε το θέμα, μου είπαν για την οφειλή ότι φθάνει στα 10.200 ευρώ μικτά».

Ο κ. Αντωνίου ρωτήθηκε για το ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας εάν προκριθεί στο Euro 2024, αναφέροντας: «Και εκεί στην τελική φάση, ένας προπονητής που κάνει έργο δεν πρέπει να φεύγει. Αυτή είναι η άποψή μου. Σε αυτό έχουν συντελέσει και αρκετοί άνθρωποι από την ΕΠΟ. Η βιτρίνα της ομοσπονδίας είναι η εθνική ομάδα. Έχουμε συνυπάρξει με πολλά τέτοια πρόσωπα. Δεν είναι μόνο οι αστέρες στον αθλητισμό».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε και για την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο γήπεδο: «Τα αυτόγραφα είναι κυρίως για παιδιά, συνυπήρξαμε με τον Τσιτσιπά και παρακολουθήσαμε το παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένθερμος οπαδός της εθνικής, φώναζε πολύ και πανηγύρισε τα γκολ της Εθνικής ομάδας. Και ένας φίλος του, Έλληνας, πανηγύρισε όλα τα γκολ και της Εθνικής αλλά και της Γαλλίας. Ο Τσιτσιπάς ήταν ενήμερος για όλους τους Έλληνες παίκτες. Η Εθνική απέκτησε οπαδούς και αυτό είναι γεγονός.

Δεχθήκαμε πολλές πιέσεις για εισιτήρια. Η Εθνική έχει μέλλον, μας δίνει μεγαλύτερη χαρά. Και στην 11άδα αλλά και στον πάγκο έχει νέους παίκτες που έχουν προοπτική για να γράψουν ιστορία. Εμείς οι πιο μεγάλοι αισθανόμαστε άσχημα όταν ζητάμε αυτόγραφα από μικρά παιδιά. Ο Τσιτσιπάς δεν με ρώτησε σε ποια ομάδα παίζει ο Κωνσταντέλιας. Τον συνεχάρηκα για τις επιτυχίες που έφερε, αλλά έδωσα συγχαρητήρια και στον Πετρούνια που έχει πολύ σημαντικές επιτυχίες. Είναι άνθρωποι, κυκλοφορούν ανάμεσα μας».