ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Κηφισιά-Αστέρας Τρίπολης 1-3: «Διπλό» ανάσα για τους Αρκάδες

Super League, Κηφισιά-Αστέρας Τρίπολης 1-3: «Διπλό» ανάσα για τους Αρκάδες

Εντυπωσιακό πέρασμα του Αστέρα Τρίπολης απ’ την Καισαριανή επικρατώντας 3-1 της Κηφισιάς και κατακτώντας βαθμούς που χρειαζόταν – Μάντζης, Κρέσπι και Τζουκάνοβιτς τα γκολ των νικητών, μείωσε ο Μπιφουμά.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, στην Καισαριανή επί της Κηφισιάς. Για την 12η αγωνιστική της Super League οι Αρκάδες έδειξαν την εμπειρία και την ποιότητά τους, επικρατώντας με άνεση της αντιπάλου τους. Το τελικό 3-1 ήρθε σχετικά άνετα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων απ’ το ημίχρονο και να «καθαρίζουν» το ματς πάνω στην πίεση των γηπεδούχων. Αρκετές ευκαιρίες η άστοχη Κηφισιά που είχε και δοκάρι, ενώ πέτυχε το γκολ της τιμής στο τέλος.

Το ματς άρχισε με τη Κηφισιά να κάνει την πρώτη ευκαιρία στο 7’, όταν το πλασέ του Πρίτσα βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο. Λίγο αργότερα ο Οζέγκοβιτς έκανε επικίνδυνο γύρισμα, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη του. Οι καλές στιγμές των γηπεδούχων ήρθαν να επιβεβαιώσουν το νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς στο 13’ ήταν ο Αστέρας εκείνος που μπήκε μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στα αριστερά. Μαζεύτηκε κόσμος στην περιοχή και τελικά ο Μάντζης ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 των Αρκάδων.

Ο Αστέρας συνέχισε να προσπαθεί να πιέσει ψηλά. Στο 19’ απείλησε με τον Μασούρα να παίρνει… τη μπουκιά απ’ το στόμα του Κρεσπί, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκαρσία ανάγκασε τον Αναγνωστόπουλο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το ματς είχε ρυθμό και ταχύτητα, δεν ήταν γεμάτο σκοπιμότητα παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων και η Κηφισιά έδειχνε ενέργεια για να προσπαθήσει να ψάξει την επιστροφή της. Κεφαλιές των Αντερέγκεν και Οζέγκοβιτς στις φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, η ομάδα της Τρίπολης βρήκε και δεύτερο γκολ στο 34ο λεπτό. Ο Μάντζης όμορφα βρήκε τον Κρεσπί και αυτός απ’ τη γραμμή της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 0-2.

Πέντε λεπτά μετά το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων, η Κηφισιά είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Από κόρνερ ο Βαφέας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μποτία πήρε τη δεύτερη και έστειλε την μπάλα στα δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με τον Οζέγκοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο και την κεφαλιά του Βαφέα να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με σημαντικές ευκαιρίες της Κηφισιάς. Ο Οζέγκοβιτς στο 48’ απ’ το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Ιπαλίμπο από πλεονεκτική θέση δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν, όμως τα σουτ του Οζέγκοβιτς και η προσπάθεια του Πρίτσα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, υπήρξαν αρκετές στατικές φάσεις για την Κηφισιά, όμως παρά την πολιορκία στα καρέ του Αστέρα δεν μπορούσε να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που «χτύπησαν» ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στη ροή του αγώνα. «Κλειδώνοντας» τη σημαντική εκτός έδρας νίκη. Στο 73’ μετά από κόρνερ, ο Τζουκάνοβιτς μέσα απ’ την περιοχή έκανε το 0-3 για τους Τριπολιτσιώτες.

Ο Γκος απείλησε στο 77’, ενώ η Κηφισιά κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 88’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 με τον Μπιφουμά να κάνει ωραία κίνηση εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Τρίπολης ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ η Κηφισιά έμεινε στους 8.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Κίτρινες: Μποτία, Ίλιεφ - Ρούμπεν Γκαρσία, Κρεσπί

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (84΄ Παρράς), Λάντρ, Μποτία (71΄ Ίλιεφ), Μασούρας, Βαφέας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς, Πρίτσας (84΄ Μπιφουμά), Αντερέγκεν (71΄ Ματέους Σάντος), Τετέι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (88΄ Άλβαρες), Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γκος (78΄ Σουρλής), Καλτσάς (Σίτο), Μουνάφο (87΄ Ντιαρά), Κρεσπί (78΄ Ζουγκλής), Μάντζης