ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-Ατρόμητος 3-3: Το ματς της χρονιάς στη Φθιώτιδα!

Super League, Λαμία-Ατρόμητος 3-3: Το ματς της χρονιάς στη Φθιώτιδα!

Εκπληκτικό παιχνίδι στη Λαμία όπου η τοπική ομάδα ήρθε ισόπαλη 3-3 με τον Ατρόμητο σε ματς γεμάτο θέαμα και σασπένς – Τέσσερα γκολ και χαμένο πέναλτι στα πρώτα 22 λεπτα!

Τα ονόματα των αντιπάλων ίσως να μη… γέμιζαν το μάτι πολλών. Όμως Λαμία και Ατρόμητος προσέφεραν ένα απ’ τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, ματς της χρονιάς στην Super League. Για την 12η αγωνιστική, στην πόλη της Φθιώτιδας όσοι είδαν την αναμέτρηση χάρηκαν ποδόσφαιρο. Τελικό αποτέλεσμα 3-3, σε ματς με 6 γκολ, 2 πέναλτι (το ένα χαμένο), ανατροπές, επιστροφές και απίστευτο σασπένς.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 22ο λεπτό του αγώνα, είχαν σημειωθεί τέσσερα γκολ, ενώ είχε χαθεί και πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Στο 83’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Τσιλούλη να βρίσκει τον Καρλίτος, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Η αναμέτρηση άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν το… πόδι στο γκάζι. Χαρίζοντας ένα απ’ τα χορταστικά ματς στο πρώτο 25λεπτο, που έχουμε δει στη Super League φέτος και γενικά! Μόλις στο 4’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ, με τον Αζεβέδο να σουτάρει έξω απ’ την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Οι Περιστεριώτες δεν χαμήλωσαν ρυθμούς, εκμεταλλευόμενοι το αρχικό σοκ της Λαμίας. Έτσι στο 8’ ήρθε το 0-2. Ο Κουέν με εξαιρετική κεφαλιά ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα για το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου.

Η Λαμία μετά και το 0-2, ήταν σα να αφυπνίστηκε και να μπήκε στο ματς. Πέντε λεπτά μετά το γκολ του Κουέν (13’) η ομάδα της Φθιώτιδας έδειξε σφυγμό μειώνοντας σε 1-2. Ο Μαρτίνες με ωραίο σουτ μέσα απ’ την περιοχή ήταν εκείνος που μείωσε το σκορ.

Στο 17’ ο Ατρόμητος είχε την τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα! Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι του Τζανδάρη πάνω στον Τσακμάκη. Μετά κι από εξέταση του VAR, η απόφαση δεν άλλαξε. Αλλά ο Βαλένσια στο 20’ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Κοσέλεφ να τον σταματά, σπαταλώντας την τεράστια ευκαιρία και το 1-2 παρέμεινε.

Σα να μην έφτανε το χαμένο πέναλτι, στο 22’ η Λαμία επέστρεψε για τα καλά ισοφαρίζοντας σε 2-2! Μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Σλίβκα κι αυτός με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου!

Η συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν σε σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Άλλωστε το πρώτο 25λεπτο είχε αποζημιώσει τους θεατές για αρκετό καιρό κακού θεάματος που μπορεί να έχουν παρακολουθήσει. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 2-2.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με καλή στιγμή από πλασέ του Αζεβέδο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία. Στο 54’ συγκεκριμένα ο Μαρτίνες βγήκε απέναντι στον Τσιντώτα, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση με τον πορτιέρε του Ατρόμητου να βγαίνει νικητής.

Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα. Ο Καρλίτος συνεργάστηκε με τον Σιμόν, αυτός γύρισε στον Σίνκλεϊ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!

Οι συγκινήσεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 60’ ο Βέργος βρέθηκε στο έδαφος από τον Παπαδόπουλο με το ματς να συνεχίζεται. Όμως το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή και αυτός πήγε να δει τη φάση, αποφασίζοντας πως υπάρχει πέναλτι! O Βέργος στο 65’ ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-3.

Τα σουτ των Ρομπάιγ και Ντε Μποκ δεν έφεραν αποτέλεσμα με το ματς να οδηγείται στην τελική του ευθεία και τελικά να ολοκληρώνεται με το εκπληκτικό 3-3 και τους θεατές «χορτασμένους» ποδόσφαιρο!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το εκπληκτικό παιχνίδι στη Λαμία. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 16 βαθμούς με την ισοπαλία, ενώ ο Ατρόμητος πήγε στους 11.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Κίτρινες: Σιμόν, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Καρλίτος - Καμαρά, Ασεβέδο, Βαλένσια

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κόσελεφ, Φερέιρα Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (71΄ Τόσιτς), Σλίβκα (85΄ Ακούνια), Καρλίτος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Γκονζάλες (83΄ Ερλινγκμαρκ), Κούντε, Καμαρά (90΄+5 Κουέν), Βέργος (67΄ Αντζιέλσκι), Φριντγιόνσον (46΄ Ρομπάιγ), Βαλένσια