ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντάνι Άλβες: «Δραπέτευση» στη Βραζιλία φοβούνται οι Αρχές στην Ισπανία

Ντάνι Άλβες: «Δραπέτευση» στη Βραζιλία φοβούνται οι Αρχές στην Ισπανία
AΠΕ - ΜΠΕ

Οι δικαστικές Αρχές της Βαρκελώνης αρνήθηκαν για τρίτη φορά το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, καθώς φοβούνται διαφυγή του στη Βραζιλία.

Φυλακισμένος εδώ και περίπου 10 μήνες είναι ο Ντάνι Άλβες και όπως φαίνεται θα παραμείνει -τουλάχιστον- μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης για την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης σε νεαρή κοπέλα.

Κι αυτό γιατί το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημα του Βραζιλιάνου για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας, στις αρχές του νέου έτους.

Σε διάταγμά του το 21ο τμήμα του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης επιμένει πως «πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για προσωρινή κράτηση». Ο κύριος λόγος δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο να διαφύγει ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα στη Βραζιλία.

Η Εισαγγελία πρόσφατα ζήτησε τη φυλάκιση του Ντάνι Άλβες για 9 χρόνια, θεωρώντας τον υπεύθυνο σεξουαλικής επίθεσης σε νεαρή γυναίκα τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου του 2022 σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης.

Ο παίκτης και η υπεράσπισή του από την πλευρά τους στηρίζουν το αίτημα της αποφυλάκισης -μεταξύ άλλων- στο γεγονός πως έχει ήδη δώσει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ για τη δίωξη που του ασκήθηκε, θεωρώντας πως είναι το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο θα αποζημιωθεί το θύμα σε περίπτωση καταδίκης.

Οι δικαστές, ωστόσο, δεν έχουν την ίδια άποψη. «Έχει διαπιστωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι η πλήρης ικανοποίηση του ποσού που ζητήθηκε δεν συνεπάγεται απαραίτητα ελαφρυντικό», ανέφεραν στην απόφασή τους και πρόσθεσαν πως το ποζό της αποζημίωσης για σεξουαλικά εγκλήματα «θα μπορούσε να έχει διαφορετικό εύρος από την αποζημίωση για εγκλήματα ιδιοκτησίας, η οποία δεν μπορεί να διαπιστωθεί πριν από τη δίκη».

Το Δικαστήριο της Βαρκελώνης, παράλληλα, τονίζει ότι ο κίνδυνος φυγής παραμένει, αφού οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει. «Κανένα από τα εναλλακτικά μέτρα, που προτάθηκαν από τιυς δικηγόρους του παίκτη, όπως η παράδοση του διαβατηρίου ή η χρήση βραχιολιού, δεν θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο διαφυγής. Μόνο η προληπτική κράτηση μπορεί να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο», αναφέρεται στην απόφαση.