ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρελά λεφτά: Αρχική προσφορά 5,2 εκ. δολάρια για τις φανέλες του Μέσι!

Τρελά λεφτά: Αρχική προσφορά 5,2 εκ. δολάρια για τις φανέλες του Μέσι!

Έξι εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι απ’ το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχουν τεθεί σε δημοπρασία, με την αρχική προσφορά να είναι στα 5,2 εκ. δολάρια.

Έχει περάσει ένας χρόνος απ’ το Μουντιάλ του Κατάρ. Εκείνο που χαρακτηρίστηκε και ήταν η διοργάνωση του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός οδήγησε την Εθνική του στην κατάκτηση του τροπαίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του στην τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα. Όπως είναι λογικό, οτιδήποτε σχετίζεται με το Κατάρ 2022, έχει τεράστια αξία αναφορικά με τον 36χρονο.

Ειδικότερα οι φανέλες του απ’ τις αναμετρήσεις στην πορεία για την κατάκτηση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής. Έξι από αυτές έχουν τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's. Πρόκειται για τις εμφανίσεις που φόρεσε στα πρώτα ημίχρονα των αναμετρήσεων με Σαουδική Αραβία και Μεξικό στη φάση των ομίλων, αλλά και σε όλα τα νοκ-αουτ. Δηλαδή με Αυστραλία στους «16», με Ολλανδία στα προημιτελικά, με Κροατία στον ημιτελικό και φυσικά στον τελικό με τη Γαλλία.

Η δημοπρασία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη προσφορά ήταν 5.200.000 δολάρια! Ποσό που δείχνει πως μπορεί να «γράψει» ρεκόρ ο Μέσι, ξεπερνώντας τη φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν που είχε πωληθεί για 10,1 εκ. δολάρια.