ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκε ο Πέδρο Άλβες - «Κανείς πάνω από την ομάδα, στόχος το Champions League»

Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκε ο Πέδρο Άλβες - «Κανείς πάνω από την ομάδα, στόχος το Champions League»
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Ο Πέδρο Άλβες είναι και επίσημα ο νέος Αθλητικός Διευθυντής των «ερυθρόλευκων» και στην παρουσίασή του τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή στους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλα τα πρόσωπα και στόχος που έχει είναι η επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπως τόνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος από την Τρίτη (05/12) είναι και επίσημα ο νέος Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών.

Μάλιστα, κατά την παρουσίασή του, ανέλυσε το πλάνο του, τις πρώτες του σκέψεις, αλλά και τις επαφές που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πριν αναλάβει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή.

Την παρουσίαση του Ίβηρα, έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος τόνισε: «Καλησπέρα σε όλους. Βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Πέδρο Άλβες. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν υπεύθυνος σκάουτινγκ στην Μπράγκα και μετά αθλητικός διευθυντής στην Εστορίλ».

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος ανέφερε αρχικά: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Τον Κριστιάν γιατί από τη μέρα που ήθρα δεν έχει σταματήσει να μου δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου. Και τον Αντόνιο Κορδόν και τον Χοσέ Ιγκνάθιο για το πόσο με έχουν βοηθήσει να γνωρίσω τους παίκτες και το σύλλογο μας».

Και συνέχισε: «Θα σας πω δύο λόγια για μένα. Είμαι ομαδικός άνθρωπος, μου αρέσει να συνεργάζομαι με όλους. Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα αλλά θέλω να γνωριστώ με όλους ώστε όλοι μαζί σαν ομάδα να εργαστούμε για το καλύτερο του συλλόγου. Καθώς μιλούσα με τον Κώστα (σ.σ. Καραπαππά) χρησιμοποιήσαμε πολλές φορές τη λέξη οικογένεια, η ευθύνη είναι μεγάλη και ανυπομονώ να εργαστώ και να προετοιμάσουμε τη συνέχεια μας. Και θέλω να γίνω μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ».

Στην συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις για τον Πέδρο Άλβες:

Θα μας αναλύσετε λίγο τη φιλοσοφία σας και τη συνεργασία που είχατε ήδη με τους κ. Κοδρόν και Ιγκνάθιο;

«Θέλω να σας πω πως εμπιστεύομαι απόλυτα και τους δύο γιατί τους ξέρω από παλιά γιατί ως υπεύθυνος της Μπράγκα είχα συνεργαστεί με τον κ. Ιγκνάθιο και ξέρω τον τρόπο δουλειάς του. Μπορεί ο κ. Κορδόν να μην είναι καθημερινά μαζί μας αλλά θα συνεργαζόμαστε στενά, θέλουμε να εκμεταλευτούμε τη μεγάλη εμπειρία που έχει ως τεχνικός διευθυντής και με έναν ξεκάθαρο και καθαρό τρόπο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Όσο για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε φυσικά και πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση που πρέπει να είναι. Οπότε θα αλλάξουμε πράγματα. Θα κοιτάξουμε να βρούμε παίκτες που ταιριάζουν στην ομάδα, να έρθουν και να ενσωματωθούν το δυνατόν γρηγορότερα».

Ποιο ήταν το βασικό ζητούμενο του κ. Μαρινάκη στις επαφές που είχατε:

«Μια πολύ όμορφη συνάντηση και αυτό που συζητήσαμε ήταν το μεγαλείο του συλλόγου που πρέπει να επιστρέψει στην κορυφή και πως θα γίνει αυτό. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το ότι ο κ. Κορδόν θα προωθηθεί σε μια άλλη θέση. Δεν δουλεύουμε για τον καινούριο προπονητή, ούτε για τον κ. Άλβες αλλά για τον Ολυμπιακό. Για να πάει ξανά στην κορυφή, να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην κορυφή και τους ομίλους του Champions League».

Έχετε υπόψιν την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό και την ανάγκη για αποτελέσματα;

«Είναι προφανές πως αν τα πράγματα ήταν καλά δεν θα είχαμε αυτή την αλλαγή. Αν δεν πίστευα πως μπορώ να βελτιώσω τα πράγματα δεν θα ήμουν εδώ. Η πίεση είναι μέρος του επαγγέλματος μας. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία, ηρεμία και να δώσουμε στην ομάδα μια άμεση λύση. Θα δούμε ποιες είναι οι άμεσες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ όμως όλα θα γίνουν με επαγγελματισμό και ηρεμία».

Μιλήσατε για νέους ποδοσφαιριστές έχετε αξιολογήσει ήδη πόσους και σε ποιες θέσεις πρέπει να υπάρξει ενίσχυση;

«Μιας και είμαι μόνο λίγες μέρες δεν θα μπορούσα να σας πω δημόσια τι θέλουμε καθώς καλά-καλά δεν έχω γνωρίσει όλη την ομάδα. Βρισκόμαστε στην αγορά και ελέγχουμε τις πιθανότητες. Θα μιλήσουμε πρώτα με τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα και συνέχεια σε εσάς. Έχουμε κάποιες μέρες για να πάρουμε τις τελικές μας επιλογές».

Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν σας "χτύπησε" την πόρτα ο Ολυμπιακός; Μιλήσατε με ανθρώπους στην Πορτογαλία που έχουν εργαστεί στο σύλλογο;

«Είναι δύσκολο κάποιος να αρνηθεί μια πρόταση από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Έχω μιλήσει με αρκετούς και δη τους προπονητές που έχουν δουλέψει εδώ και μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα αλλά και κάποια αρνητικά, όπως η πίεση αλλά όταν ακούει κάποιος για αυτή την ομάδα το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει».

Σχετικές ειδήσεις