ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Τι ισχύει για τους αγώνες ομάδων Super League μετά το μέτρο για «κεκλεισμένων»

Κύπελλο Ελλάδας: Τι ισχύει για τους αγώνες ομάδων Super League μετά το μέτρο για «κεκλεισμένων»
Eurokinissi

Κύπελλο Ελλάδας: «Κεκλεισμένων των θυρών» θα διεξαχθούν και οι αγώνες στον δεύτερο τη τάξει θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου μετέχουν ομάδες της Super League.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πάταξης της οπαδικής βίας, μια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο μέτρο διεξαγωγής των αναμετρήσεων χωρίς την παρουσία οπαδών για τους αγώνες της Super League 1, εντάσσονται όλες οι εγχώριες υποχρεώσεις των συλλόγων της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το μέτρο απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου, ισχύει τόσο για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, όσο και για τα φιλικά ματς, σε περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στη Super League 1.

Συνοπτικά, στην διευκρίνηση αναφέρεται:

«Επισημαίνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024».

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες της Super League για δύο μήνες - Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία

Τη δέσμη μέτρων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη. «Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι απαιτούνται νέα μέτρα.

Αυτά τα μέτρα, όπως ανακοίνωσε, είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες
  • Σε ότι αφορά τη Super League 2, εκεί αποφασίστηκε διεξαγωγή εντός έδρας αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για τις Β' ομάδες (ΑΕΚ Β' , Παναθηναϊκός Β', Ολυμπιακός Β΄και ΠΑΟΚ Β')
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες
  • Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου
  • Εν δυνάμει θα αποφασίζεται και ενδεχόμενο κλείσιμο θυρών σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες