ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Τουρκίας μετά τη βίαιη επίθεση σε διαιτητή

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Τουρκίας μετά τη βίαιη επίθεση σε διαιτητή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στου πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Τουρκίας, μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο διαιτητής στον αγώνα Ανκαραγκιουτσού – Ριζεσπόρ. Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεοτέρας.

Σοκάρουν οι εικόνες της επίθεσης που δέχθηκε διαιτητής στην Τουρκία, στιγμές μετά τη λήξη του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ (1-1).

Χρησιμοποιώντας ωμή βία ο πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά «ξάπλωσε» με μια μπουνιά τον διαιτητή της αναμέτρησης Χαλίλ Ουμίτ Μελέρ, την ώρα που παίκτες προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι οπαδοί και παράγοντες που είχαν βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, τον κλώτσησαν στο πρόσωπο την ώρα που ήταν σωριασμένος στο έδαφος.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα στην Τουρκία, με τον Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν να το καταδικάζει, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός της βράβευσης του Κοτσά πριν από ακριβώς ένα χρόνο με το fair play της πρώτης κατηγορίας!

«Το να λαμβάνω αυτό το βραβείο βάζει πάνω μου μεγαλύτερη ευθύνη για την δουλειά που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Ως πρόεδρος θα κάνω το καλύτερο για να εξαπλώσω το Fair Play» είχε δηλώσει...

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν. Με εντολή του Τούρκου προέδρου έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του κόμματος με αίτημα την αποβολή του.

Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων

Ο Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί, πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον μετά την επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτζά, στον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφέρει:

«Καταδικάζουμε σθεναρά την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες μετά τον αγώνα της Super League που έγινε μεταξύ της Ανκαραγκιουτσού και της Ρίζεσπορ. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Σήμερα, αυτή η επίθεση δεν έγινε μόνο κατά του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. Σήμερα, αυτή η απάνθρωπη και απεχθής επίθεση έγινε εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι έχουν στοχοποιήσει διαιτητές και ενθάρρυναν εγκλήματα κατά των διαιτητών είναι συνένοχοι σε αυτό το απεχθές έγκλημα.

Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια».