ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μέσι δεν προσπέρασε Μαραντόνα: Στα 7,8 εκ. δολάρια οι φανέλες του

Ο Μέσι δεν προσπέρασε Μαραντόνα: Στα 7,8 εκ. δολάρια οι φανέλες του

«Έκλεισε» η δημοπρασία για τις έξι εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι απ’ το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με το ποσό που έφτασε η διαδικασία να είναι κάτω απ’ τα 8 εκ. δολάρια.

Ο οίκος Sotheby's στη Νέα Υόρκη, από τις 30 Νοεμβρίου «άνοιξε» τη δημοπρασία για έξι εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι. Πραγματικά ποδοσφαιρικά κειμήλια, καθώς πρόκειται για τις φανέλες που φόρεσε ο σούπερ σταρ του αθλήματος στα πρώτα ημίχρονα ισάριθμων αναμετρήσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο λόγος για τα ματς με Σαουδική Αραβία και Μεξικό στη φάση των ομίλων, τα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και φυσικά ο τελικός με τη Γαλλία. Αυτές οι έξι εμφανίσεις μετά από δύο εβδομάδες, τελικά πωλήθηκαν έναντι 7,8 εκ. δολάρια.

Αυτό το ποσό έδωσε κάποιος ποδοσφαιρόφιλος που ήθελε τη συγκεκριμένη συλλογή. Τα χρήματα αυτά, πάντως, δεν αποτελούν κάποιο ρεκόρ. Ο Μέσι δεν κατάφερε να φτάσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα, η φανέλα του οποίου απ’ το ματς με την Αγγλία και το «χέρι του Θεού», είχε πωληθεί 9,3 εκ. δολάρια.

Το απόλυτο ρεκόρ συνεχίζει να ανήκει σε εμφάνιση των Μπουλς με το 23 του Μάικλ Τζόρνταν, η οποία είχε φορεθεί σε τελικό του ΝΒΑ. Το ποσό που πληρώθηκε για τον Air Jordan ήταν 10,1 εκ. δολάρια.