ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πόλεμος» UEFA - ESL με «βόμβες» Τσέφεριν: «Ας ξεκινήσουν τη φανταστική τους λίγκα με... 2 ομάδες»

«Πόλεμος» UEFA - ESL με «βόμβες» Τσέφεριν: «Ας ξεκινήσουν τη φανταστική τους λίγκα με... 2 ομάδες»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτηρίζοντας την European Super League ως μία λίγκα δύο ομάδων (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ) σε συνέντευξη Τύπου.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση-σταθμό από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτήν, οι κανόνες της UEFA για την έγκριση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, όπως η European Super League είναι αντίθετοι με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως η απόφαση δεν σημαίνει και αυτόματη έγκριση μιας νέας λίγκας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλoς της εταιρείας αθλητικής ανάπτυξης A22, που ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην δημιουργία της European Super League (ESL), έκανε λόγο για δωρεάν μετάδοση των αγώνων και εγγυημένα έσοδα των ομάδων.

Μάλιστα, βγήκε στη δημοσιότητα και το νέο πλάνο της European Super League, η οποία θέλει να αντικαταστήσει το Champions League και τις υπόλοιπες διοργανώσεις της UEFA, ώστε να κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί. Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, δεν θα προσπαθήσει καν να σταματήσει τη European Super League των... δύο ομάδων, αναφερόμενος έμμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

«Βλέπουμε την απόφαση αυτή ως μια ευκαιρία να βελτιώσουμε ορισμένους από τους κανονισμούς. Αλλά το ποδόσφαιρο παραμένει ενωμένο, γι' αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι μιλάμε μεταξύ μας.

Παρακολουθώντας τη λεγόμενη παρουσίαση της Α22 είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν πρέπει να σοκαριστείς ή να διασκεδάσεις από την παράσταση αυτή. Ακόμα πιο κλειστή διοργάνωση από το πρότζεκτ του 2021 που απορρίφθηκε από όλους.

Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό με δύο ομάδες. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA.