ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Θέλει ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές και ξένους στο VAR o Μάνταλος

Super League: Θέλει ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές και ξένους στο VAR o Μάνταλος
Eurokinissi

Super League: Ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου με Έλληνες διαιτητές και ξένους στον έλεγχο του VAR άφησε ο Σταύρος Μάνταλος.

Ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Έρασπορ» αναφορικά με την ελληνική διαιτησία και την πρόοδο των Ελλήνων ρέφερι, ενώ ακόμα απάντησε στις αναφορές πως αυτός ελέγχει την ΚΕΔ.

«Παρατηρούμε μια σταδιακή πρόοδο των Ελλήνων σ' αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον. Στο ερώτημα σας για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που δεν θα έλθουν ξένοι διαιτητές, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο, θα σας πω τούτο. Η αλήθεια είναι πως παρατηρείται μια δυσκολία στην έλευση ξένων διαιτητών τον Ιανουάριο για διάφορους λόγους. Απ’ τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε ελέω τραυματισμών, οπότε θα έλεγα τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο VAR;», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες. Ήταν ένας δύσκολος πρώτος γύρος, καθώς υπήρξε η αποχώρηση του κ. Μπένετ και η έλευση του κ. Φρόιντφελντ, άρα υπήρξε ένα μεταβατικό στάδιο. Η ΚΕΔ διοργανώνει σεμινάρια ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα για ενιαία σφυρίγματα. Πλέον με απόφαση της ΕΠΟ μέσω youtube θα συγκεντρώνουμε επίμαχες φάσεις και θα τις αναλύουμε. Το θέμα είναι, πως ο ρέφερι μέσω εκπαίδευσης να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σφυρίξει σωστά και ενιαία».

Ερωτηθείς αν διοικεί αυτός την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας απάντησε: «Τα κλειδιά της διαιτησίας τα είχε ο κ. Μπενετ και πλέον ο κ. Φρόιτφελντ. Με στενοχωρεί που ο Ολυμπιακός με ‘χει στα... μανταλάκια των εφημερίδων του, αλλά κάνει λάθος. Όλες οι άλλες ομάδες βλέπουν την προσπάθεια μας για μια καλή ελληνική διαιτησία. Εγώ λοιπόν είμαι Αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής. Τον Πρόεδρο της ΚΕΔ ουσιαστικά τον βοηθώ δίνοντας το κλίμα, αφού είναι ξένος στη χώρα μας».

Σε ερώτηση για τη φημολογία πως τη διαιτησία ελέγχει η ΑΕΚ σχολίασε: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις καφενειακές συζητήσεις στην Ελλάδα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν ίσχυε αυτό, μπορείτε να μου πείτε, γιατί τότε η ΑΕΚ άφησε τέσσερις βαθμούς σε Αγρίνιο και Σέρρες; Μπήκαμε στο δεύτερο γύρο του ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος όλων των εποχών και αυτό είναι το αληθές κι όχι η φήμη που αναφέρατε. Ό Έλληνας διαιτητής, όπως είπατε παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο δηλαδή υπό πίεση. Η πίεση δημιουργεί συνθήκες σκληρότερης δουλειάς κι αυτό κάνουμε στην ΚΕΔ με τους διαιτητές».

Όσον αφορά στις γραμμές του οφσάιντ, τόνισε: «Όντως υπάρχει συζήτηση. Όμως υπάρχει και η αλήθεια πως κανένα ξένο χέρι δεν βάζει τις περίφημες γραμμές. Όλα γίνονται βάσει πρωτοκόλλου. Τα υπόλοιπα είναι για να λέγονται».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔ ανέφερε: «Αφήστε μας να δουλέψουμε και κρίντε μας αυστηρά. Αλλά παρακαλώ αφήστε μας σε ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον κι όχι τοξικό».

Σχετικές ειδήσεις