ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Βρούτσης στους διαιτητές: «Κάμερες υψηλής ευκρίνειας και στα αποδυτήρια»

Super League, Βρούτσης στους διαιτητές: «Κάμερες υψηλής ευκρίνειας και στα αποδυτήρια»
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Super League: Κάμερες υψηλής ευκρίνειας στους διαδρόμους των αποδυτηρίων θα τοποθετηθούν με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Ελλήνων διαιτητών, όπου συζήτησαν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα θέματα ασφαλείας, όπως και για την εφαρμογή του νόμου για επαγγελματική διαιτησία.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση με τους διεθνείς διαιτητές Ανδρέα Γκάμαρη, Τάσο Παπαπέτρου, Βασίλη Φωτιά και Βαγγέλη Μανούχο, τους Τρύφωνα Πετρόπουλο και Ανδρέα Φωτόπουλο, τους διεθνείς βοηθούς, αλλά και τους Σταύρο Μάνταλο, Αντώνη Καρατζίκα και Ελένη Λαμπαδαρίου, εκ μέρους της ΚΕΔ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, τον έλεγχο λειτουργίας από τα αστυνομικά όργανα, αλλά και την επαγγελματική διαιτησία, ζητώντας τις προτάσεις τους μέχρι την 31η Μαρτίου.

«Η θέσπιση της επαγγελματικής διαιτησίας αποτελεί νόμο της Πολιτείας και οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του. Τον πρώτο λόγο στο πώς θα λειτουργήσει η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να έχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι διαιτητές και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Ειδικά οι διαιτητές που έχουν και τη διεθνή εμπειρία, δύνανται να βοηθήσουν τα μέγιστα σε αυτήν την κατεύθυνση», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Βρούτση.

Και συνέχισε: «Σχετικά με τα θέματα ασφάλειας που δικαιολογημένα τους προβληματίζουν, τους διαβεβαίωσα ότι το νέο νομοθετικό μας πλαίσιο θα είναι ορθολογικό, σαφές και εν τέλει απαρέγκλιτα εφαρμόσιμο».

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, σχολίασε: «Ως εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους ντρέπομαι για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα εναντίον τους. Πρέπει να γίνει σε όλους πεποίθηση ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι άνθρωποι και εργαζόμενοι, οπότε ακόμα και στην περίπτωση του λάθους ουδείς νομιμοποιείται να απειλεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Σχετικές ειδήσεις