ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης - ΠΑΟΚ: Η «σκακιέρα» Μάντζιου και Λουτσέσκου για το ντέρμπι - Τα πλάνα για τις ενδεκάδες

Άρης - ΠΑΟΚ: Η «σκακιέρα» Μάντζιου και Λουτσέσκου για το ντέρμπι - Τα πλάνα για τις ενδεκάδες

Άρης - ΠΑΟΚ: Τα πλάνα τους για τις ενδεκάδες του ντέρμπι κάνουν οι Άκης Μάντζιος και Ραζβάν Λουτσέσκου.

Άρης - ΠΑΟΚ. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι… προ των πυλών. Το απόγευμα της Κυριακής (07/01) στις 19:30 το «Κλ. Βικελίδης» θα φιλοξενήσει την πρώτη «μητέρα των μαχών» της «Νύμφης του Θερμαϊκού».

Όπως συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι, η νίκη αποτελεί… μονόδρομο για τους δύο «μονομάχους», όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο. Με τη… διαφορά πως τη δεδομένη στιγμή, τόσο οι «κίτρινοι», όσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» καίγονται για τη νίκη και το «τρίποντο».

Ο Άρης προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, σ’ ένα ματς που προηγούταν 2-0 στο 14’ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ οδηγεί την κούρσα της Super League, είναι στο +1 από τον Παναθηναϊκό, +3 από την ΑΕΚ και +6 από τον Ολυμπιακό και θέλει να διατηρήσει ή ει δυνατόν και να αυξήσει τη διαφορά.

Οι δύο τεχνικοί κάνουν τα πλάνα τους για το ντέρμπι, με τον Άκη Μάντζιο να μην προχωρά σε πολλές αλλαγές, ελέω και των απουσιών που έχει να διαχειριστεί. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα μείνει ο Κουέστα. Οι Οντουμπάτζιο, Μοντόγια, Μπράμπετς και Φαμπιάνο θα είναι στην τετράδα που θα βρίσκεται πιο μπροστά του στην άμυνα.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Έλληνας κόουτς να παρουσιάσει τον Άρη με τριάδα στα χαφ και συγκεκριμένα τους Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα. Στην επίθεση θα είναι οι Μορόν και Σουλεϊμάνοφ με τους Παναγίδη και Σαβέιρο να διεκδικούν τη θέση που απομένει.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει τις επιστροφές των Αντίγια Ζίβκοβιτς και Τζίμα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι στον πάγκο. Συγκεκριμένα, στον «άσο» θα είναι ο Κοτάρσκι. Οι Βιεϊρίνια και Μπάμπα θα καλύψουν τα δύο άκρα της άμυνας και οι Κεντζιόρα και Κουλιεράκης θα είναι το δίδυμο της οπισθοφυλακής.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, με τους Τάισον, Ντεσπόντοφ και Μουργκ πιο μπροστά τους, με τον Αυστριακό να προτιμάται από τον Κωνσταντέλια. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπράντον Τόμας.

Η σέντρα στο ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ έχει οριστεί να γίνει στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (07/01). Τηλεοπτικά, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από το Novasports Prime, ενώ την εξέλιξή του θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από το Live του Newsbomb.

Σχετικές ειδήσεις