ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: «Καθάρισε» ο Σπόραρ

Super League, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: «Καθάρισε» ο Σπόραρ

Super League: «Χρυσή» αλλαγή ο Άντραζ Σπόραρ που πέτυχε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στο 2-1 επί του αξιόμαχου Παναιτωλικού – Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Σενγκέλια.

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός, έβαλε ακόμη τρεις βαθμούς στο… σακούλι του. Για τη 17η αγωνιστική της Super League, οι «πράσινοι» επικράτησαν αγχωτικά του Παναιτωλικού με 2-1. Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος πέρασε ως αλλαγή στο ματς και πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Το δεύτερο ήρθε στο 89’, οπότε το… καρδιοχτύπι κράτησε αρκετά. Επανήλθε μάλιστα στο 90+2’ όταν μείωσε ο Σενγκέλια. Ο Παναιτωλικός στάθηκε καλά, έκλεισε χώρους και άντεξε την πίεση του Παναθηναϊκού, ενώ δημιούργησε και κάποιες καλές στιγμές για να γίνει πιο απειλητικός. Τελικά το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη στη Λεωφόρο.

Η αναμέτρηση άρχισε με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 2’. Ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα και η κεφαλιά του Ιωαννίδη έφυγε άουτ. Οι «πράσινοι» πίεζαν τους αντιπάλους, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις. Στο 11’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Μαυρία που έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, ο Τζούρισιτς έκανε το γύρισμα με τον Μαντσίνι να μη βρίσκει καλά την μπάλα και έτσι δεν απείλησε τον Καπίνο. Στο 18’ ο Καρέλης με σουτ δοκίμασε να απειλήσει, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Η μεγάλη φάση για τους «πράσινους» ήρθε στο 24’. Ο Χουάνκαρ βρήκε τον Βιλένα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Ολλανδός γύρισε την μπάλα, με τον Βαγιαννίδη να μην καταφέρνει να σκοράρει!

Το δυνατό σουτ του Μαντσίνι στο 35’ πέρασε άουτ. Η πίεση του Παναθηναϊκού δεν έφερνε ευκαιρίες, η τελική πάσα ή η προσπάθεια για τελική ενέργεια δεν είχαν ουσία για το «τριφύλλι» κι έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε φάση που ο Τζούρισιτς σήκωσε το πόδι και ο Μαυρίας βρέθηκε στο έδαφος. Όμως ο διαιτητής και το VAR δεν έκριναν πως υπάρχει κάτι.

Ο Τερίμ έβαλε στο ματς Σπόραρ και Αϊτόρ στο δεύτερο μέρος, κάνοντας ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Ο… Γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 51’ για τους γηπεδούχους. Ο Τζούρισιτς δεν πήρε καλά την κεφαλιά από γέμισμα του Αϊτόρ, ο Χουάνκαρ έκανε ωραία σέντρα και ο Σπόραρ με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά ο Καρέλης ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Λοντίγκιν, αν και ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν εμφανώς οφσάιντ. Ο Χουάνκαρ στο 59’ έκανε επικίνδυνο γύρισμα, με τον Καπίνο να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα με τον Ιωαννίδη να μη βρίσκει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 74’. Ο Ζοάο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, με τον Λοντίγκιν να αντιδρά εξαιρετικά και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Όμως το σουτ του Τζούρισιτς βρήκε στο δοκάρι κι έτσι το 1-0 παρέμεινε. Στο 88’ ο Σπόραρ είχε καλή φάση, με την προσπάθειά του να σταματά στον Καπίνο.

Ένα λεπτό μετά, ο Σλοβένος βρήκε στόχο για δεύτερη φορά. Με σουτ στην κίνηση από δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω και στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου μείωσε το σκορ. Ο Σενγκέλια με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Λοντίγκιν για το 2-1, δίνοντας σασπένς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Παρά το άγχος στο τετράλεπτο περίπου που ακολούθησε, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1 και ανέβηκαν στους 40 βαθμούς περιμένοντας πλέον τα αποτελέσματα των ντέρμπι. Ο Παναιτωλικός έμεινε στους 14 και κέρδος τις καλές εντυπώσεις.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: 54’ Τζούριτσιτς, 90’+5’ Γεντβάι - 43’ Πέρες, 90’+5’ Μλάντεν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (90’ Φικάι), Ζέκα, Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τσέριν, Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (90’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας (78’ λ.τρ. Μπελεβώνης), Πέρες (62’ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Λιάβας, Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (62’ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (62’ Χουάνπι).