ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης-ΠΑΟΚ 2-1: Τα ντέρμπι είναι πάντα αλλιώς!

Super League, Άρης-ΠΑΟΚ 2-1: Τα ντέρμπι είναι πάντα αλλιώς!

Super League: Ο Άρης σταμάτησε το «τρένο» του ΠΑΟΚ και τον υποχρέωσε σε ήττα με 2-1, πρώτη μετά από σερί 7 νικών και τον «γκρέμισε» απ’ την κορυφή – Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο οι σκόρερ των νικητών – Μείωσε ο Μπάμπα.

Έβαζε τα γκολ με ευκολία. Έμοιαζε ασταμάτητος. Είχε επτά σερί νίκες. Αλλά τα ντέρμπι πάντα είναι αλλιώς. Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν ο Άρης έβαλε στοπ στον ΠΑΟΚ και τον «γκρέμισε» απ’ την κορυφή της βαθμολογίας. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 2-1 στο μεγάλο ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς ήταν σε γενικές γραμμές κακό στο πρώτο μέρος και με ένταση στο δεύτερο ημίχρονο. Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο οι σκόρερ των νικητών, μείωσε ο Μπάμπα για τον «δικέφαλο» που δεν είχε την δημιουργία προηγούμενων αγώνων. Έτσι οδηγήθηκε η αναμέτρηση στο 2-1 του Άρη.

Η αναμέτρηση άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο να μην απειληθούν. Ο Νταρίντα στο 10’ είχε σουτ που πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μετά από κόρνερ είδαν τον Κουλιεράκη να πιάνει κεφαλιά στο 26’ χωρίς να απειλεί τον Κουέστα.

Ο Κοτάρσκι στο 38’ μπλόκαρε την κεφαλιά του Φαμπιάνο. Τρία λεπτά μετά ήρθε η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Μορόν βρέθηκε σε θέση βολής και ήταν έτοιμος να σκοράρει απέναντι στον Κοτάρσκι, με τον Βιεϊρίνια να βάζει στοπ στον Ισπανό επιθετικό σε μια εκπληκτική επέμβαση!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Κακό ματς, κυρίως σκοπιμότητας με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν τρόπους να απειλήσουν. Ειδικά ο ΠΑΟΚ που έμοιαζε και ήταν… ποδοσφαιρική μηχανή παραγωγής φάσεων και γκολ, έδειχνε εντελώς μπλοκαρισμένος.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρόπο που ελάχιστοι θα περίμεναν. Μόλις στην πρώτη του επίθεση ο Άρης άνοιξε το σκορ! Στο 46’ ο Σαβέριο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μπάμπα δεν πρόλαβε τον Σουλεϊμάνοφ που από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0!

Οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ δεν έφερναν αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Άρης απ’ την άλλη είχε ψυχολογία και πριν τη μία ώρα αγώνα βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 59’ για την ακρίβεια ο Μορόν έκανε την πάσα στον Σαβέριο με τον τελευταίο να πλασάρει εξαιρετικά για το 2-0!

Ο Κουλιεράκης στο 61’ έκοψε σωτήρια την πάσα του Μορόν προς τον Σουλεϊμάνοφ. Τρία λεπτά μετά ο Βιεϊρίνια σούταρε από μακριά με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Νταρίντα απ’ την άλλη σούταρε μακριά απ’ την εστία του Κοτάρσκι.

Ο Κωνσταντέλιας με πολύ ωραία ενέργεια στο 74’, έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα δίπλα απ’ το δοκάρι του Κουέστα. Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που τον έβαλε ξανά στο ματς ένα λεοπτό μετά.

Ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα, ο Μπάμπα υποδέχτηκε την μπάλα, πλάσαρε και η κόντρα πάνω στον Οντουμπάτζο βοήθησε να αναπαυτεί στην εστία του Κουέστα για το 2-1!

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να βρουν φάσεις, ο Άρης στο χώρο προσπαθούσε να γίνει απειλητικός. Στο 85’ ο Μορόν έστω και καθυστερημένα βρήκε τον Παναγίδη, με τον Κουλιεράκη να κάνει σωτήρια επέμβαση πριν γίνει απειλητικός ο νεαρός.

Ο «δικέφαλος» ένα λεπτό μετά (86’) απείλησε με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει πανέμορφα τον Σάστρε, αλλά ο Ισπανός άνοιξε το κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στον Κουέστα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Με το που μπήκε στις καθυστερήσεις το ματς, ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ, Κουλιεράκης και Οζντόεφ πήραν τις κεφαλιές, ο Ζίβκοβιτς γύρισε και ο Σβαμπ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Νεύρα για μια φάση όπου οι γηπεδούχοι περίμεναν να υπάρξει fair play ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος και των καθυστερήσεων. Ο Άρης πανηγύρισε μια σημαντική νίκη γι’ αυτόν, κυρίως σε επίπεδο γοήτρου. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στη δεύτερη θέση μένοντας στους 38 βαθμούς, ενώ ο Άρης ανέβηκε στους 27.

Διαιτητής: Σάντι Πούτρος (Δανία)

Κίτρινες: Εμβοντό, Νταρίντα – Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό (90’+5’ Ρόουζ), Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90’+5’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σαβέριο (81’ Παναγίδης), Μορόν (90’+5’ Φεράρι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67’ Σάστρε), Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (67’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82’ Τζίμας).