ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Ενίσχυση για 13 ΠΑΕ από την UEFA

ΕΠΟ: Ενίσχυση για 13 ΠΑΕ από την UEFA

Από 232.000 ευρώ μοιράζονται σε 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΟ, χρήματα που προέρχονται από την UEFA.

Στις 13 ομάδες της Super League που δεν συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πάνε τα χρήματα από το Solidarity Scheme της UEFA. Πρόκειται για 3 εκατ. ευρώ, οπότε κάθε ΠΑΕ θα λάβει από 232.000.

Αυτό αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, όπως και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, η Ε.Ε. αποφάσισε να ζητηθεί γνωμοδότηση από καθηγητή νομικής, αναφορικά με αντισυνταγματικότητα του νόμου Αυγενάκη, αναφορικά με τα όρια ηλικίας των μελών αθλητικών Ομοσπονδιών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα την ισομερή καταβολή του ποσού ύψους 3.017.000,00 ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 προς τις δεκατρείς (13) ΠΑΕ της Super League 1 οι οποίες δεν συμμετείχαν στη φάση των διασυλλογικών διοργανώσεων UEFA την αγωνιστική περίοδο 2022/2023. Καθεμία από τις 13 ΠΑΕ θα λάβει το ποσό των 232.076,90 ευρώ, οι δε ΠΑΕ υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της ΕΠΟ (άρθρο 19 – Πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών).

2. Ο Διονύσης Βισβίκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Λεωνίδα Θωμαϊδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της SL2 καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Διακοφώτης».