ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάικλ Όουεν: Συγκλονίζει ο θρύλος της Λίβερπουλ και της Αγγλίας για την τύφλωση του γιου του

Μάικλ Όουεν: Συγκλονίζει ο θρύλος της Λίβερπουλ και της Αγγλίας για την τύφλωση του γιου του

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Λίβερπουλ, Μάικλ Όουεν, εξομολογήθηκε το πρόβλημα υγείας του 17χρονου γιου του, ο οποίος είναι πλέον κλινικά τυφλός.

Για τον Τζέιμς Όουεν, το ότι είναι γιος του πρώην Άγγλου επιθετικού Μάικλ Όουεν είχε ως συνέπεια να υπάρχει μια μεγάλη προσδοκία και μια επαναλαμβανόμενη ερώτηση: «Θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής σαν τον πατέρα σου;».

Ο ίδιος αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έπαιζε κατά την παιδική του ηλικία, δείχνοντας πως θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χάρια του πατέρα του, αλλά το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας έγινε αδύνατο όταν διαγνώστηκε με τη νόσο Stargardt σε ηλικία οκτώ ετών.

Το Stargardt είναι μια σπάνια γενετική πάθηση που εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται λιπώδες υλικό στην ωχρά κηλίδα - το μικρό μέρος του αμφιβληστροειδούς που χρειάζεται για ευκρινή κεντρική όραση. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία.

Η όραση του Τζέιμς Όουεν χειροτέρευε σταδιακά στα εφηβικά του χρόνια και τώρα είναι «κλινικά» τυφλός.

«Ο κόσμος περιμένει από εμένα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και το απολάμβανα πραγματικά όταν το έκανα. Αλλά έφτασα σε ένα σημείο όπου ήταν πολύ δύσκολο να ξέρω πού ήταν η μπάλα. Έχασα την απόλαυση γιατί ήθελα να είμαι ο καλύτερος» είπε στην Daily Mail ο Τζέιμς Όουεν.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Όουεν, θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Λίβερπουλ εξομολογήθηκε: «Είναι ίσως η χειρότερη ερώτηση, όχι ότι το δείχνω ποτέ ή το λέω σε κανέναν. Είτε πρέπει να βρεις μια δικαιολογία ή να πεις ότι ο μικρός δεν ενδιαφέρεται και οι άνθρωποι να σε κοιτούν και να λένε "δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο;" Μετά πρέπει να τα εξηγήσεις όλα και καταλήγεις σε μια συζήτηση που δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις με κανέναν.

Όταν κάποιος έρχεται στην παμπ και σου λέει "ο γιος σου παίζει;" απλά θέλεις να αλλάξεις θέμα. Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο πράγμα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Τζέιμς μάλλον δεν απολάμβανε το ποδόσφαιρο όσο θα έπρεπε, γιατί δεν ήταν τόσο καλός όσο θα έπρεπε λόγω της πάθησής του».

Σχετικές ειδήσεις