ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0: Νίκη 3,5 μήνες μετά για τους Κρητικούς!

Super League, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0: Νίκη 3,5 μήνες μετά για τους Κρητικούς!

Super League: Απ’ τον περασμένο Οκτώβριο είχε να νικήσει ο ΟΦΗ, ο οποίος μετά από 11 ανεπιτυχή αποτελέσματα πανηγύρισε και πήρε ανάσα με το 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Επιτέλους νίκη για τον ΟΦΗ! Η ομάδα της Κρήτης μετρούσε 11 αναμετρήσεις με 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Τελευταία της επικράτηση ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν και επιβλήθηκε 2-0 της ΑΕΚ. Η… κατάρα έσπασε στην 19η αγωνιστική της Super League κόντρα στον Παναιτωλικό. Το πέναλτι του Λουίς Φελίπε έκρινε το ματς με αυτό το 1-0.

Χωρίς πολλές ευκαιρίες το παιχνίδι, με αρκετή νευρικότητα και έλλειψη ρυθμού σε πολλά σημεία του. Απ’ τη μία η ανάγκη του ΟΦΗ να επιστρέψει στις νίκες, απ’ την άλλη ο Παναιτωλικός που δεν αισθάνεται άνετα στη θέση που βρίσκεται. Έτσι οι λίγες φάσεις δεν έγιναν γκολ με εξαίρεση το πέναλτι του Φελίπε.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναιτωλικό να έχει διάθεση για πρέσινγκ. Στο 4’ από πάσα του Καρέλη το πλασέ του Σενγκέλια σταμάτησε στον Μπάουμαν. Πέντε λεπτά μετά, ο Καρέλης σούταρε άουτ. Ο ρυθμός έγινε αρκετά αργός και το θέαμα έλειπε.

Μέχρι που στο 26’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ντουάρτε έκανε μαρκάρισμα πάνω στον Θοράρινσον. Ο Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στους Κρητικούς.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία του ματς, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Φελίπε στο 45’ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Έτσι το 1-0 οδήγησε το ματς στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 49’ είχαν καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Μπρούνο Ντουάρτε από πλεονεκτική θέση δεν τα κατάφερε. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φελίπε έτοιμος να πλασάρει τον σταμάτησαν τελευταία στιγμή οι αντίπαλοι.

Οι προσπάθειες του Παναιτωλικού δεν έφερναν αποτέλεσμα, ο Πετράκης προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα τόσο στη διάταξη όσο και στα πρόσωπα της ενδεκάδας του.

Στο 81ο λεπτό ο Χουάνπι είχε καλή φάση με σουτ απ’ το ύψος της περιοχής να φεύγει λίγο άουτ. Στο 90’ ο Ζοάο Πέδρο πήρε κεφαλιά έξω.

Έτσι ο ΟΦΗ νίκησε μετά από 11 παιχνίδια, φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Άφησε πίσω του τον Παναιτωλικό που έμεινε στους 14.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν (46΄ Σωτηρίου), Λάρσον, Βούρος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Αμπάντα (58΄ Αποστολάκης), Μπάκου (58΄ Μποσκέρα), Τοράλ (66΄ Νέιρα), Φελίπε (83΄ Ντικό)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Σίλβα, Μπρούνο Ντουάρτε (75΄ Μπακάκης), Μάλης, Μαυρίας, Χουάνπι, Πέρες (83΄ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46΄ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Λιάβας, Σενγκέλια (65΄ Μπουζούκης), Καρέλης (65΄ Πέδρο)