ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 2-0: Αντέχει ακόμη και μισός

Super League, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 2-0: Αντέχει ακόμη και μισός

Super League: Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων, με νέους τραυματισμούς για Βέρμπιτς-Σπόραρ, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης 2-0 και επανήλθε στην κορυφή – Αϊτόρ και Γεντβάι οι σκόρερ.

Η 19η αγωνιστική της Super League, βρήκε τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης με… ένα βουνό αγωνιστικά προβλήματα. Σα να μην έφταναν αυτά, προέκυψαν στην πορεία του ματς οι τραυματισμοί Βέρμπιτς και Σπόραρ που αντικαταστάθηκαν. Όμως οι… εναπομείναντες παίκτες του Φατίχ Τερίμ έκαναν τη δουλειά τους. Έτσι ήρθε το 2-0 των «πράσινων» που τους επαναφέρει στην κορυφή, ισόβαθμους με τον ΠΑΟΚ. Μια αγωνιστική πριν το μεγάλο ματς της Τούμπας.

Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο, αν και ειδικά στο πρώτο μέρος συνάντησε αρκετές δυσκολίες. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν και σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν με τον Λοντίγκιν να λέει «όχι». Τελικά παρά την κόπωση των συνεχόμενων ντέρμπι και τις απουσίες, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Αϊτόρ και Γεντβάι πανηγύρισε την επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση άρχισε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Στο 10ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση, με τον Σπόραρ να σουτάρει και τον Γραμματικάκη να διώχνει σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Λοντίγκιν έκανε λάθος στην έξοδο, αλλά ο Ζούγλης δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 17’ οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη η μπάλα έφτασε στον Κώτσιρα που όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Μλαντένοβιτς σούταρε χωρίς να απειλήσει τον Γραμματικάκη. Ο Σέρβος έκανε σέντρα στο 22’, με την κεφαλιά του Σπόραρ να είναι άστοχη.

Ο Αστέρας στο 26’ είχε σουτ με τον Γκαρθία που κόντραρε. Δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Καλτσάς ήταν αυτός που είδε την προσπάθειά του να σταματά εκπληκτικά με το πόδι ο Λοντίγκιν.

Ο Σπόραρ στο 31’ είχε κεφαλιά άουτ, ενώ στο 39’ τα σουτ του Μαντσίνι και του Μπερνάρ σταμάτησαν στα σώματα. Ο Σπόραρ στο 43’ είδε και το δικό του σουτ να σταματά στα σώματα, αφού καθυστέρησε να εκτελέσει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα στη Λεωφόρο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να θέλουν να βγάλουν ενέργεια και πίεση απ’ το πρώτο λεπτό. Στο 47’ ο Τζουγκάνοβιτς έδιωξε μετά από επικίνδυνη σέντρα, με τον Μλαντένοβιτς να αστοχεί σε σουτ δύο λεπτά μετά.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους «πράσινους». Στο 50’ ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από δεξιά. Η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ που με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση για το 1-0!

Επτά λεπτά μετά, ο Σπόραρ έχασε ευκαιρία καθώς τον σταμάτησαν. Ο Σλοβένος παράλληλα τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, η δεύτερη για τον Φατίχ Τερίμ καθώς από νωρίς αποχώρησε με πρόβλημα κι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Με τον Μπερνάρ πλέον και σύνθεση ανάγκης, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και μάλιστα στο 74’ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ. Ο Ισπανός έκανε τη σέντρα και ο Γεντβάι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Δεύτερη σερί αγωνιστική που σκοράρει ο Κροάτης στόπερ, καθώς το είχε κάνει και στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ.

Ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το γύρισμα της μπάλας στο 82’, ενώ στο 84’ ο Κρέσπι δεν βρήκε την μπάλα που πέρασε άουτ, στις προσπάθειες του Αστέρα να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Αλάγκμπε στο 90' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε απ' το παιχνίδι. Χωρίς φάσεις η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο φινάλε της, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σημαντική νίκη ειδικά λόγω των συνθηκών της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Τερίμ ανέβηκε στην κορυφή με 44 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 26 και την 6η θέση,

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: 44’ Τζουκάνοβιτς, 65’ Αλάγκμπε, 80’ Μάντζης, 88’ Ρεγκίς, 89΄ Αϊτόρ, 90’+1’ Ζουγλής

Αποβολή: 90’ Αλάγκμπε (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (86’ Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μαντσίνι, Μπερνάρ (86’ Ζέκα), Βέρμπιτς (27’ λ.τρ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τρ. Τσόκαι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (86’ Άλβαρες), Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Αλάγκμπε, Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Ρεγκίς), Μάντζης.