ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παλαιστίνη: Συγκίνηση και δάκρυα χαράς για την ιστορική πρόκριση στους «16» του Asian Cup

Παλαιστίνη: Συγκίνηση και δάκρυα χαράς για την ιστορική πρόκριση στους «16» του Asian Cup
Screenshot

Η εθνική ομάδα της Παλαιστίνης προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ παιχνίδια του Asian Cup με τις εικόνες στη Ντόχα να συγκλονίζουν.

Ιστορικές στιγμές ζει το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Η εθνική ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στα νοκ άουτ του Asian Cup, αφού κέρδισε την Τρίτη (23/1) το Χονγκ Κονγκ με 3-0 σε έναν αγώνα του 3ου ομίλου, που διεξάγεται στο Κατάρ.

Ο επιθετικός Οντάι Νταμπάγκ ήταν ο ήρωας στο στάδιο «Abdullah bin Khalifa» στη Ντόχα, με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο (12’, 60’), ενώ σκόρερ ήταν και ο επιθετικός Ζεΐντ Koυνμπάρ.

Αυτή η ιστορική επιτυχία για τους Παλαιστίνιους έρχεται καθώς ο πόλεμος μαίνεται στη Γάζα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και ανθρωπιστική κρίση. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, το πλήθος των 6.500 φιλάθλων στο Κατάρ υποστήριξε την παλαιστινιακή ομάδα και στο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς.

Ο αμυντικός Μοχάμεντ Σαλέχ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γάζα, γονάτισε στο έδαφος κλαίγοντας.

Πολλοί από τους φιλάθλους στις εξέδρες στο Κατάρ κυμάτισαν παλαιστινιακές σημαίες ή κρατούσαν το «κασκόλ της ερήμου», που φοριέται σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα ως σύμβολο της παλαιστινιακής ταυτότητας και αντίστασης.

Ο προπονητής της Παλαιστίνης Μακράμ Νταμπούμπ αποθέωσε τους παίκτες του μετά τον αγώνα, αποκαλώντας τους «ήρωες».

«Συγχαρητήρια στον λαό της Παλαιστίνης για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους παίκτες μου, ήταν ήρωες. Με δυνατό ομαδικό πνεύμα, φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε πολύ σε αυτό το τουρνουά.

Τώρα, χωρίς να χάσουμε τίποτα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δείξει ελπίδα και πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την εστίαση στους επόμενους αγώνες», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις