ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαουδική Αραβία: Τα βρίσκουν… σκούρα και θέλουν να φύγουν

Σαουδική Αραβία: Τα βρίσκουν… σκούρα και θέλουν να φύγουν

Τα λεφτά πολλά όμως οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής αποτελούν αρνητικό παράγοντα για ποδοσφαιριστές που θέλουν πλέον να αποχωρήσουν από εκεί.

Ο… παράδεισος της Σαουδικής Αραβίας, τελικά δεν είναι και τόσο «παράδεισος». Η χώρα που έκανε ξαφνικό «μπάσιμο» στο ποδόσφαιρο αλλάζοντας τις ισορροπίες και επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα απ’ τα καλύτερα του πλανήτη, αποδεικνύεται δύσκολος προορισμός για αθλητές που έχουν συνηθίσει εντελώς διαφορετικά. Ειδικά στον τρόπο ζωής.

Η προσαρμογή εκεί μόνο απλή δεν είναι και κατά συνέπεια οι… καλομαθημένοι σταρ ήδη ψάχνουν τρόπο να αποχωρήσουν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνοντας διαφήμιση στο ποδόσφαιρο της χώρας, μίλησε για πρωτάθλημα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ το Γαλλικό. Ο Σαντιό Μανέ είπε πως όλος ο πλανήτης θέλει να παρακολουθεί πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας. Μόνο που η στάση άλλων παικτών, αποδεικνύει πως οι υπερβολές αυτές μάλλον δεν ευσταθούν.

Ο Λαπόρτ ήταν απ’ τους πρώτους που μίλησε ανοιχτά για τη δυσαρέσκεια πολλών παικτών για όσα έχουν βρει στη Σαουδική Αραβία. Με τα λεφτά να είναι φυσικά εξωπραγματικά, αλλά συγχρόνως η καθημερινότητα να μη θυμίζει σε τίποτα Ευρώπη. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι συνήθειες των Σαουδαράβων. Ουσιαστικά αδιαφορούν για τις ανάγκες των παικτών, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι διαφορετικά. Έχοντας τα πάντα στα… πόδια τους. Κάτι που έχει εκνευρίσει τους αθλητές, μια και αντιμετωπίζουν αδιαφορία και καθυστέρηση στην πραγματοποίηση ακόμη και πραγμάτων που έχουν θέσει ως όρους στα συμβόλαιά τους.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν ο πρώτος που… άνοιξε την πόρτα κι έφυγε, αφήνοντας ουσιαστικά τα λεφτά πίσω του. Απλά και μόνο επειδή δεν άντεχε άλλο και ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Οι φήμες είναι πολλές πλέον και για τον Καρίμ Μπενζεμά. Το δεύτερο σπουδαιότερο όνομα στο πρωτάθλημα δηλαδή, πίσω απ’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι πληροφορίες που έρχονται στην Ευρώπη, είναι πως πολλοί παίκτες βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο μην αντέχοντας άλλο τις συνθήκες που έχουν συναντήσει στη Σαουδική Αραβία. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα και με τις οικογένειές τους που δύσκολα μπορούν να τις πάρουν μαζί τους. Οπότε αυτό που περιμένουν στη γηραιά ήπειρο, είναι πως θα υπάρξει μεγάλο κύμα επιστροφής το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα οι Σαουδάραβες αύξησαν τον αριθμό ξένων που επιτρέπεται να έχει κάθε ομάδα. Έτσι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει… ανακύκλωση. Να αποχωρήσουν πολλοί και να αποκτηθούν άλλοι παίκτες που θα δελεαστούν φυσικά απ’ τα πολλά λεφτά. Σε τέτοιο σημείο που ένας χρόνος αρκεί για να καλύψουν τα ποσά συμβολαίου που θα έπαιρναν για 3-4 χρόνια στην Ευρώπη.